Ingezonden persbericht



Belangstelling voor remote downloaden

laatste maanden fors toegenomen

VDO bevordert overstap automatisch uitlezen tachograaf.

Eindhoven, juni 2010. De moeilijke tijden ten spijt, tonen transportondernemers steeds meer belangstelling voor het remote downloaden (DLD) van de ritgegevens uit de digitale tachograaf. Tijdens talloze sessies in het land met ondernemers merkt de marktleider op tachograafgebied VDO dat steeds meer transportbedrijven willen overstappen naar deze veilige en gemakkelijke manier van data-overdracht. Een belangrijk bezwaar voor veel ondernemers is wel dat het voordeel van het door de lucht uitlezen van de ritgegevens alleen werkt in combinatie met de nieuwste digitale tachograaf, de DCTO 1381 v1.3a.

Dat is één van de reden waarom VDO tot het einde van het jaar inzet met een grote promotie- en inruilcampagne. Nu ruilde VDO desgewenst altijd al de eerdere modellen digitale tachograaf tegen een scherpe prijs om tegen het veel snellere 1.3a model. Maar tot het einde van het jaar biedt de producent nu de DCTO 1381 v1.3a in combinatie met een remotedownload unit aan in een zeer voordelig actiepakket. Als extra service aan de transportondernemer maakt het daarbij niet uit of die nu een analoge, een vroege digitale of een tachograaf van een ander merk inlevert. Volgens VDO is de tijdwinst en het gemak van het door de lucht downloaden en het bijbehorende fleetmanagement aanmerkelijk. De winst is zo groot dat VDO claimt dat de investering zich binnen één jaar kan terugverdienen.

Het door de lucht uitlezen van de ritgegevens brengt de transportondernemer niet alleen heel veel tijdwinst en gemak. Het voorkomt zeker ook kostbare administratieve missers omdat er geen gegevens meer verloren kunnen gaan. Dat laatste omdat de downloads geheel automatisch worden overgebracht en opgeslagen op een computer op de basis. Bovendien profiteert de ondernemer tegelijkertijd van de bijbehorende makkelijke TIS-Web software die hem heel veel aanvullende informatie over zijn wagenpark en chauffeurs verschaft.

"We zijn nu iets meer dan een jaar onderweg met het leveren van remote download pakketten voor het door de lucht uitlezen van ritgegevens. We merken dat de ondernemers die ermee werken daar werkelijk laaiend enthousiast over zijn", vertelt sales en marketing manager Frits Ranke van VDO over de resultaten. "Wat we met name zien, is dat ondernemers niet alleen heel snel wennen aan het gemak en de bedrijfszekerheid van het systeem. Ze gaan ook de zeer inzichtelijke extra informatie die meekomt hogelijk waarderen. We zien dat juist het praktische overzicht maakt dat ondernemers merken wat ze missen bij de oude systemen met de download key en de schijf. Zeker bij die firma's die niet al hun auto's hebben overgezet. Want op dat moment hebben die bedrijven dan fysiek tenminste twee maar veelal drie manieren om de ritgegevens van alle trucks binnen te krijgen: van volkomen automatisch tot zeer arbeidsintensief."

Volgens Ranke is het begrijpelijk dat veel ondernemers momenteel niet in één keer al hun voertuigen willen of kunnen overzetten. "We zijn met zijn allen door een diep economisch dal gegaan en het hele transport worstelt nog dagelijks met de gevolgen." Toch vindt Ranke dat nu de tijd rijp is om serieus na te denken hoe je als transportbedrijf future proof blijft. "Het gaat er tenslotte straks om wie de beste uitgangspositie heeft. Daar willen en kunnen wij als VDO met onze actie zeker een steentje aan bijdragen."

De VDO actie loopt tot 31 december 2010 en omvat het omruilen van een bestaande tachograaf voor een DTCO 1381 v1.3a in combinatie met een remote download

Short of Wide rangepakket. Door dat tegelijkertijd met de verplichte tweejaarlijkse keuring te doen, betaalt de ondernemer afgezien van de verplichte inspectiebeurt geen extra arbeidsuren voor installatie van de nieuwe tachograaf. Bovendien staat de truck dan toch al in de werkplaats zodat er ook geen onnodige downtime optreedt. En ook gaat de volledige garantieperiode van twee jaar dan weer opnieuw in. Meer informatie vindt u op www.vdonl.nl

Continental Automotive Trading Nederland B.V. levert onder het merk VDO producten voor bedrijfsauto's, industrie en marine. Veelgebruikte producten van VDO zijn tachografen, die in vrachtautoŽs de rij- en rusttijden bijhouden. De automotive groep van Continental is één van de toonaangevende toeleveranciers van de automobielindustrie. Als partner van de automobielindustrie ontwikkelt en produceert Continental innovatieve producten en systemen, waarmee de onderneming een bijdrage levert aan een grotere rijveiligheid en aan de bescherming van het milieu.

Noot voor redacties

Noot aan de redactie (

Ingezonden persbericht