Ingezonden persbericht



GEBREK AAN ETEN EN DRINKEN GROOTSTE ERGERNIS TIJDENS VOETBAL KIJKEN

Utrecht, maandag 31 mei 2010 - Over twee weken is het alweer tijd voor het WK voetbal. Ter voorbereiding op de Oranjegekte heeft online bestelservice Just-Eat.nl onderzoek gedaan naar de WK-voetbal-beleving van Nederlanders. Tijdens de wedstrijden ergeren mannen zich het meest aan te weinig eten of drinken (19%). Vrouwen vinden dit minder belangrijk en ergeren zich vooral aan mensen die veel schreeuwen en schelden (28 %). Ook is onderzocht waar men het liefst naar het voetbal kijkt. Ruim de helft van voetbalkijkers zit het liefst thuis met vrienden, gevolgd door de kroeg (17%). Toch geeft één op de tien vrouwen aan geen wedstrijden te gaan kijken. Bij de mannen is dat met slechts vier procent iets lager.

Ergernissen en domme vragen
Relativerende opmerkingen zijn, na een tekort aan eten en drinken, de grootste ergernis voor mannen. Ruim 17 procent irriteert zich het meest aan opmerkingen zoals, 'het is maar voetbal'. Ook bij vrouwen staat deze ergernis op de tweede plek met bijna 20 procent, gevolgd door een tekort aan eten en drinken (12%). Bij mannen staat het stellen van domme vragen op de derde positie in de rangorde van grootste ergernissen tijdens voetbalwedstrijden (13%).

Vooral vragen die niets met voetbal te maken hebben, zoals vragen over het huishouden of over het werk, wordt door ruim dertig procent van de voetbalkijkers als meest onnozel ervaren. Vrouwen zien vragen over wie tegen elkaar spelen verder als overbodige vraag (24%) terwijl 16 procent mannen vragen over acties van voetballers absoluut niet kan waarderen tijdens de wedstrijden. Opmerkelijk is dat de traditionele vraag over buitenspel bij zowel mannen als vrouwen niet als vervelend wordt ervaren.

Sexy voetballers en voetbalvrouwen van Oranje
Vrouwen kijken niet alleen naar het voetbalspel, maar ook naar het uiterlijk van de spelers. Linksback Giovanni van Bronckhorst wordt met 16 procent van de stemmen als de meest aantrekkelijke speler van Oranje beschouwd, gevolgd door aanvaller Robin van Persie (15%). Mannen kijken natuurlijk liever naar de spelersvrouwen. Uiteraard wordt Yolanthe Cabau van Kasbergen met bijna de helft van alle stemmen het meest sexy gevonden, gevolgd door Sylvie van der Vaart (32%). Bij vrouwen is dit opmerkelijk genoeg andersom. Zij vinden juist Van der Vaart de meest sexy voetbalvrouw (43%), gevolgd door Cabau van Kasbergen (32%).

Liefde gaat door de maag
Bij voetbal hoort natuurlijk een vette hap en genoeg te drinken. Vooral mannen hechten hier veel waarde aan. Eén op de vijf mannen ergert zich tijdens het voetbal kijken het meest aan gebrek aan eten en drinken. Met de zomer in het achterhoofd ziet 20 procent van de mannen en 15 procent van de vrouwen de barbecue als meest ideale WK-eten. Pizza's en bitterballen staan op de tweede en derde plaats met respectievelijk 14 en 10 procent van de stemmen. "We beschikken momenteel over 709 pizzarestaurants en 88 snackbars, dus aan pizza en bitterballen geen gebrek," aldus Laurens Groenendijk, managing director Just-Eat Benelux. "Je hoeft de deur dus niet meer uit om de grootste ergernis bij mannen te voorkomen. De Zuid-Afrikaanse braai is helaas minder makkelijk te bezorgen!"

Over Just-Eat.nl
Just-Eat.com is het grootste online platform voor het bezorgen van maaltijden in Europa. Dit zijn 15 miljoen bezorgde maaltijden per jaar, met 8.000 aangesloten restaurants in onder meer Nederland, Denemarken, Groot-Brittannië, Zweden, Ierland, België, Noorwegen en Canada. Just-Eat.nl maakt deel uit van het van oorsprong Deense bedrijf. In Nederland bundelt het platform de krachten van ruim 1.700 bezorgrestaurants, van grote ketens als Domino's, Taco Mundo en New York Pizza tot lokale snackbars en shoarmazaken.

Met de gepatenteerde Just Connect Technologie maakt Just-Eat.com als enige aanbieder direct contact tussen klant en keuken mogelijk. Naast een uitgebreid online betaalsysteem, biedt het platform promotionele, communicatie- en after sale diensten aan voor zijn restaurants. Consumenten kunnen naast bestellingen, ook gebruik maken van een online helpdesk via de live chat service, een online spaarsysteem en de mogelijkheid om aangesloten restaurants te recenseren. Zie voor meer informatie: www.just-eat.nl

-Einde bericht-