Ingezonden persbericht


Mahindra Satyam onderwerpt 2010 FIFA World Cup(TM) Event Managgement System aan strenge integratietests

Den Haag, 31 mei 2010 â¤* Mahindra Satyam (NYSE: SAY), de officiële IT-dienstverlener van de 2010 FIFA World Cup(TM) in Zuid-Afrika, ronndt de belangrijke integratietestfase voor zijn online Event Management System (EMS) af. Dit systeem wordt ingezet voor het beheer van de logistieke activiteiten en het inplannen van vrijwilligers tijdens de 2010 FIFA World Cup(TM). De tests moeten de succesvolle integratie garanderren van technologie en communicatiesystemen, waaronder het EMS van Mahindra Satyam met de door partners geleverde infrastructuur.

EMS van Mahindra Satyam is volledig webgebaseerd en wordt gebruikt voor de achtergrondactiviteiten van het belangrijke internationale sportevenement. FIFA beheert met het systeem de verplaatsing van en informatievoorziening voor alle FIFA-officials, vrijwilligers en het ondersteunend personeel. Daarnaast ondersteunt het systeem de logistiek, waaronder transport, reservemateriaal en planning van de IT-middelen.

Het door Mahindra Satyam ontwikkelde EMS is al aan strenge tests onderworpen tijdens de 2009 FIFA Confederations Cup en diverse andere FIFA-evenementen. Dit alles om de prestaties van het systeem te optimaliseren voor het voetbalevenement in Zuid-Afrika. De meest recente integratietests waren gericht op de communicatie tussen het systeem en de netwerk- en mobiele-infrastructuurproviders en met de FIFA-organisatie. Zo werd getest hoe het systeem omgaat met een groot aantal gelijktijdige gebruikers en nam Mahindra Satyam de snelheid en efficiëntie van de verbinding met andere communicatiesystemen onder de loep. Deze systemen omvatten onder andere de applicaties die lokaal worden gehost in het datacenter.

De testperiode duurde tien dagen en betrof onder andere prestatietests met een zware databelasting. Ook voerde Mahindra Satyam kwaliteitstests uit op het gebied van beveiliging en de inzet van hardwareapparatuur in de tien stadions, het internationale uitzendcentrum en het FIFA-hoofdkwartier.

Dilbagh Gill, Head of Sports bij Mahindra Satyam: 'We hebben driehonderd manjaren geïnvesteerd in ontwikkeling, testen en afstemmen van dit webgebaseerde EMS, dat wordt ingezet voor een van de grootste internationale sportevenementen. We hebben hiervoor al onze expertise ingezet. Dit event is het eerste grote sportevenement dat in Zuid-Afrika plaatsvindt. Het feit dat de integratietests goed zijn verlopen, onderstreept de kwaliteit van ons werk in de afgelopen jaren.'

Over Mahindra Satyam
Mahindra Satyam (NYSE: SAY) is een toonaangevende en wereldwijde IT-dienstenleverancier. Het bedrijf combineert uitgebreide marktkennis en functionele expertise met hoogwaardige technologie. Mahindra Satyam helpt klanten zo hun bedrijfsprocessen te transformeren en hun prestaties te verbeteren. De professionals van Mahindra Satyam zijn sterk in bedrijfsoplossingen, supply chain management, CRM, business intelligence, kwaliteitsbeheer, engineering en product life cycle management, en infrastructuurdiensten. Mahindra Satyam is onderdeel van de Mahindra Group, een industrieconglomeraat met een omzet van $ 6,3 miljard. Het bedrijf is actief in financiële dienstverlening, de automotive sector, de handel, de retail en logistiek, de informatietechnologie en de infrastructuurontwikkeling. Mahindra Satyam is wereldwijd actief en werkt voor tal van klanten, waaronder verschillende Fortune(TM) 500-organisaties. Het bedrijf heeft development- en delivery-centra in de Verenigde Staten, Canada, Brazilië, het Verenigd Koninkrijk, Hongarije, Egypte, de Verenigde Arabische Emiraten, India, China, Maleisië, Singapore en Australië. Meer informatie is beschikbaar op www.mahindrasatyam.net. Volg Mahindra Satyam op Twitter: http://twitter.com/mahindra_satyam.



Ingezonden persbericht