Ingezonden persbericht


LED-onderwaterverlichting maakt 22 windmolens overbodig

Product van Nederlandse bodem zorgt voor 5 miljoen kg minder CO2 uitstoot

Eemnes, mei 2010 - Het Nederlandse bedrijf WaterVision, heeft in binnen- en buitenland inmiddels duizend objecten, waaronder zwembaden, sauna's en waterpartijen van onderwaterverlichting met LED-technologie voorzien. Daarmee is nu reeds een energiebesparing gerealiseerd van bijna 22 miljoen kWh. Dit is het geleverde vermogen van ca. 22 windmolens per jaar. Vergeleken met de energieopwekking via fossiele brandstoffen, wordt er jaarlijks bijna 5 miljoen kg CO2 minder in de atmosfeer uitgestoten.

Jan de Boer, algemeen directeur van WaterVision, zegt: "Milieubewustzijn is een goede zaak, maar als we daarvoor grote concessies moeten doen aan veiligheid en welbevinden, kijken we er toch anders tegenaan. Gelukkig is dit met onze verlichtingsproducten niet zo. Sterker nog, de vele variaties die LED-verlichting biedt, zoals kleurverandering en verschillende lichtbundelingsmogelijkheden, hebben juist een sfeerverhogend effect. Zwembaden zijn van huis uit niet altijd de meest sfeervolle omgevingen, maar wij laten zien dat met verlichting onder en boven water verrassende en ook wisselende effecten zijn te bereiken. Daarbij komen nog de relatief makkelijke installering en inbouwmogelijkheden. Op onze website zijn voorbeelden te zien in Nederland, België, Duitsland en Frankrijk, variërend van sauna's tot olympische wedstrijdbanen en van vijvers tot tropische zwemparadijzen. Meer dan de helft van de Nederlandse en Belgische zwembaden is inmiddels overgestapt op de LED onderwaterverlichting van WaterVision.

Het mooie is dat niet alleen het milieu profiteert van het sterk gereduceerde stroomgebruik - 90% minder dan vergelijkbare halogeenverlichting - maar dat ook de zwembaden en andere toepassingen tot duizenden euro's per jaar besparen op verlichtingskosten.

Zoals bekend hebben LED's een zeer lange levensduur (meer dan 9 jaar). Dus ook de kosten voor vervanging lopen sterk terug. Het zal daarbij niet overal om dezelfde vervangingskosten gaan, maar het is goed ook daar aandacht aan te besteden. De terugverdientijd is slechts een kwestie van enkele jaren. En wij geven een royale garantie op de kwaliteit van onze producten."

Aantrekkelijke toepassingen zijn ook fonteinen en watervallen. Voor toeristen en omwonenden kan de LED-verlichting de attractiewaarde en het welbevinden verhogen.

Doordat LED-verlichting werkt met een lage voedingsspanning en geringe vermogens is de veiligheid gewaarborgd. En zelden zal extra stroomvoorziening (extra groepen, dikke kabels, zware transformatoren) nodig zijn. Hierin schuilt eveneens een niet te verwaarlozen besparing.

WaterVision heeft een zeer ruime ervaring in advies, engineering en uitvoering van projecten voor verlichting onder water en voor waterbestendige binnen- en buitenverlichting.

Nadere informatie is te vinden op: http://www.watervision.nl/



Ingezonden persbericht