Ingezonden persbericht


Dimension Data verkrijgt wereldwijde Cisco-certificering Slechts vier partijen wereldwijd met elite-partnerstatus

Barneveld, 31 mei 2010 - ICT-dienstverlener Dimension Data is wereldwijd gecertificeerd door Cisco. De elite-partnerstatus betekent dat Dimension Data voldoet aan alle trainings- en programma-eisen voor het wereldwijd verkopen, implementeren en ondersteunen van Cisco-netwerkoplossingen. Dimension Data is een van vier organisaties wereldwijd met deze status.

De wereldwijde certificering volgt op de opening van een vestiging van Dimension Data in Chili. De ICT-dienstverlener nam een meerderheidsbelang in een toonaangevende systems integrator in Santiago. Hiermee versterkt Dimension Data zijn verdere aanwezigheid in de snelgroeiende Zuid-Amerikaanse markt.

Brett Dawson, CEO van Dimension Data: "Wij zijn erg enthousiast dat we deze prestigieuze status hebben bereikt. We zijn er trots op om een van de vier organisaties wereldwijd te zijn die door Cisco erkend is voor zijn wereldwijde bereik en marktleiderschap. Daarnaast onderstreept de Cisco-certificering onze kracht in projectuitvoering en wereldwijde dekking in 49 landen verdeeld over alle zes de Cisco-regio's. Het partnership van Cisco en Dimension Data, dat nu al twintig jaar bestaat, blijft een belangrijke rol spelen. Het zorgt ervoor dat Dimension Data zijn klanten de beste oplossingen en diensten levert op het gebied van netwerken, telefonie, beveiliging, storage, unified communications en contactcenters." Naast het behalen van een wereldwijde certificering ontving Dimension Data ook verschillende andere Cisco-awards, waaronder:
* 2009 Technology Excellence Partner of the Year
* 2009 APAC Partner of the Year

* 2009 European Markets Partner of the Year
* 2009 Services Partner of the Year - Noord- en Zuid-Amerika
* 2009 Services Partner of the Year - Nederland
* 2009 No 1 Partner of the Year - Hong Kong
* Achttien Cisco Regional Partner of the Year awards

"Nu het netwerk het platform is voor communicatie en innovatie vragen veel internationale bedrijven om meer kennis en expertise van Cisco-partners die hun oplossingen in verschillende landen moeten kunnen leveren", zegt Edison Peres, senior vicepresident Worldwide Partner Organization bij Cisco. "Door het uitbreiden van het geografische bereik van zijn Cisco-certificeringen stijgt Dimension Data in de ranglijst van topbedrijven."

Om wereldwijde certificering te bereiken, moet een partner aantoonbare expertise hebben in het plannen, ontwerpen, implementeren en onderhouden van Cisco-netwerken op wereldwijde schaal. De partner moet in dat verband een wereldwijde reseller-overeenkomst hebben en voldoen aan bepaalde benchmarks in tal van landen in drie continenten. Meer informatie over het Cisco-partnerbeleid is beschikbaar op Cisco Certified Partners en Cisco Global Certification.

Over Dimension Data
Dimension Data plc. (LSE: DDT) is een gespecialiseerde leverancier van IT-diensten en -oplossingen waarmee klanten hun IT-infrastructuur kunnen ontwikkelen, bouwen, ondersteunen en beheren. Het bedrijf combineert expertise in technologieën voor netwerken, convergente communicatie, beveiliging, datacenters, storage, Microsoft en contactcenters met vaardigheden op het gebied van consultancy, integratie en managed services. Hiermee biedt Dimension Data klanten op maat gemaakte oplossingen. Voor meer informatie: www.dimensiondata.com/nl.