Ingezonden persbericht



MMD presenteert LCD-monitor met 70% minder stroomverbruik dan vorige modellen

Bedrijven kunnen nu met de Philips 225B2 hun energierekening én invloed op milieu verlagen

Amsterdam, 31 mei 2010: MMD, de onderneming achter Philips LCD-monitoren, introduceert de nieuwe 225B2 LCD-monitor. Zoals gebruikelijk bij Philips, worden er ook bij dit nieuwe product belangrijke verbeteringen geïntroduceerd. Zo heeft de 225B2 verschillende technologieën ingebouwd die het energieverbruik drastisch verminderen, met behoud van Philips' gebruikelijke scherpte, helderheid en ergonomie.

Slimme monitoren
De 225B2 heeft een PowerSensor die aanvoelt of gebruikers de monitor wel of niet gebruiken, hierdoor dimt het scherm direct wanneer de gebruiker zich verwijdert. De Philips PowerSensor verstuurt en ontvangt onschadelijke infrarode signalen om te bepalen of het scherm in gebruik is of niet. Deze functie bespaart tot 70% op de energiekosten en verlengt tevens de levensduur van de monitor.

De'Soft-Off' modus valt het stroomverbruik terug naar 0,1 watt. EPEAT-bepalingen voor monitoren vereisen een teruggang naar 0,5 watt. Philips is één van de eerste fabrikanten die een verlaging tot 0,1 watt weet te behalen, dankzij het gebruik van SmartPower-technologie.

SmartPower is een vorm van kunstmatige intelligentie die met het oog op energiebesparing de scherminhoud analyseert. Het dimmen en weer oplichten van de achtergrondverlichting gebeurt automatisch, wat het stroomverbruik tot wel 50% vermindert. Wanneer de omstandigheden hierom vragen, kunnen gebruikers SmartPower uitschakelen via een gemakkelijk bereikbare knop aan de voorzijde van de monitor.

Slimme gebruikers
Gebruikers kunnen verder bewust kiezen voor het besparen van nog meer energie door de Zero Power Switch te gebruiken. De 225B2 heeft een enkele, eenvoudig bereikbare AAN/UIT-schakelaar. Waarbij de monitor in de UIT-stand totaal geen stroom verbruikt.

'We richten ons met onze monitoren op energiebesparing en het milieu. Veel van onze technologieën werken onafhankelijk en besparen bedrijven geld zonder dat ze er iets voor hoeven te doen. Daarbovenop zijn er mogelijkheden die door gebruikers zelf te bedienen zijn en leveren nog meer potentiële besparingen op,' aldus Thomas Schade, MMD's VP Europa.

Een organisatie die in Nederland al veel succes heeft met het gebruik van Philips PowerSensor-monitoren is VNO-NCW. Guido van der Sluijs van de ICT-afdeling zag snel de voordelen van de PowerSensor-technologie. Hij vergeleek dit met het moderne verlichtingsysteem van de organisatie, dat lampen in ongebruikte ruimtes automatisch uitschakelt. 'De monitoren blijken ook een populaire keus bij onze medewerkers,' zegt van der Sluijs. 'Ze leveren goede beeldkwaliteit en mensen waarderen het grotere formaat vergeleken met de schermen die we hiervoor gebruikten.'

Functies
Philips' zelfontwikkelde SmartImage voorziet de 225B2 van een technologie die de scherminhoud dynamisch analyseert en het contrast, kleurverzadiging, beeldscherpte en beweging verbetert. Schermprestaties passen zich aan, aan het geen dat vertoond wordt: video, hoge-resolutie foto's, streaming media en documenten vereisen elk eigen variaties qua schermweergave om de best mogelijke gebruikerservaring te kunnen bieden. Gebruikers kunnen het geboden weergavetype handmatig aanpassen door met een druk op de knop een 'schermscenario' te selecteren.

Het 225B2-model biedt tevens een verbeterde ergonomie en comfort, dankzij:


* 70mm hoogteaanpassing, voorziet gebruikers van een ideale zitpositie;
* Draai- en kantelaanpassingen voor een ideale kijkhoek;
* Stijlvolle SmartTouch-bediening;

* Ingebouwd stereogeluid;

* USB hub met twee poorten;

* 22 inch scherm, zodat twee A4-documenten gelijktijdig naast elkaar kunnen worden geopend;
* Eenvoudig te verwijderen voet die muurbevestiging mogelijk maakt.

Internationale standaarden en keurmerken
De Philips 225B2 wordt gefabriceerd volgens strikte milieunormen, waaronder de nieuwste EPEAT Gold en Energy Star. Philips-monitoren in de EPEAT GOLD-reeks garanderen maximale bescherming voor de gezondheid van mens en milieu, met gegarandeerd lage broeikasgasemissie. Alle materialen en verpakkingen zijn 100% recyclebaar.

Dit scherm is voorzien van het TCO 5.0 gecertificeerde label, één van de zwaarste normen voor schermen ter wereld. TCO biedt de zekerheid dat het scherm is ontworpen met het oog op minimale impact op klimaat en milieu, terwijl het toch superieure prestaties levert.

Prijs en beschikbaarheid
De Philips 225B2 is voor de winkeladviesprijs van ¤199,- (excl. BTW) verkrijgbaar via alle MMD bedrijfspartners. Voor meer informatie over Philips LCD-monitoren verwijzen wij u naar www.philips.com/lcdmonitors

Over MMD
MMD is een volledige dochteronderneming van TPV en is in 2009 opgericht via een merklicentieovereenkomst met Philips. MMD brengt wereldwijd exclusief Philips LCD-schermen op de markt. Door de Philips' merkbelofte te combineren met TPV's productie-expertise op het gebied van schermen, is MMD door zijn snelle en gerichte benadering in staat innovatieve producten op de markt te brengen. MMD opereert internationaal, met het hoofdkantoor in Amsterdam en een tweede kantoor in Praag voor de Oost-Europese markt. MMD werkt via zijn netwerk van plaatselijke verkoopagenten samen met alle belangrijke Europese IT-distributeurs en -resellers. De ontwerp- en productiecentra van de onderneming zijn gevestigd in Taiwan en Eindhoven.


Noot voor redacties