Citrix introduceert NetScaler 9.2
~ Naast nieuwe versie netwerkoplossing introduceert Citrix NetScaler MPX hardware appliances, licenties en ondersteuning Microsoft 2010-applicaties ~

Vianen, 31 mei 2010 - Citrix Systems introduceert een nieuwe versie van zijn netwerkoplossing: Citrix NetScaler 9.2. Ook worden drie nieuwe NetScaler MPX hardware appliances geĂŻntroduceerd, nieuwe licenties en de ondersteuning van Microsoft 2010-applicaties.

In tegenstelling tot traditionele netwerkoplossingen die gebaseerd zijn op dure en inflexibele hardware, werkt NetScaler 9.2 volgens het 'Pay-as-You-Grow' principe: gebruikers kunnen capaciteit en functionaliteit uitbreiden zonder te investeren in dure hardware-upgrades. Om aan de vraag naar shared services en cloud-implementatie te voldoen, biedt NetScaler 9.2 Flex Tenancy. Hiermee worden een gedeelde en geconsolideerde infrastructuur samengevoegd, zonder de gebruiker te belasten met het complexe beheer van een multi-tenant omgeving.

De nieuwe versie bevat de flexibiliteit van dynamische virtuele appliances, waardoor netwerkdiensten onmiddellijk naar boven of beneden kunnen worden bijgesteld als dat nodig is. Gebruikers kunnen zo de vaste kosten en gelimiteerde prestaties van een traditioneel datacenter-model inwisselen voor de flexibiliteit en elasticiteit van de cloud.

Het volledige, Engelstalige persbericht is te vinden op: http://www.citrix.be/English/NE/news/news.asp?newsID=1865240

NetScaler MPX appliances ondesteunen Intel Xeon 5680 processor De nieuwe NetScaler MPX (17500, 19500 en 21500) appliances maken optimaal gebruik van de kracht van de Intel Xeon 5680 processor. In combinatie met de NetScaler 9.2-software met Citrix nCore technologie leveren de appliances een goede mix van schaalbaarheid, functionaliteit en prestaties. Citrix biedt met zijn aanpak een snelle time-to-market en nieuwe mogelijkheden kunnen naar wens worden toegevoegd. Daarnaast wordt iedere verbetering van de Intel CPU direct optimaal benut; in tegenstelling tot andere leveranciers van netwerkapplicaties die vertrouwen op de eigen hardware, waardoor ze niet snel veranderingen kunnen doorvoeren.

Het volledige, Engelstalige persbericht is te vinden op: http://www.citrix.com/English/NE/news/news.asp?newsID=1865238

Netscaler levert eerste volledige gevirtualiseerde delivery-infrastructuur voor Microsoft 2010 applicaties Citrix NetScaler VPX ondersteunt nu ook datacenter- en infrastructuuroplossingen van Microsoft, waaronder Microsoft Hyper-V, Microsoft System Center en bedrijfsapplicaties als SharePoint 2010 en Exchange Server 2010. Hierdoor kunnen Microsoft-datacenterbeheerders nu ook de acceleratie, load balancing en beveiligingsmogelijkheden van NetScaler toepassen, als een native Hyper-V workload direct in System Center, zonder dat daar kennis of configuratie van het netwerk voor nodig is. NetScaler VPX biedt nu ook de mogelijkheden van Citrix AppExpert Policy Manager: pre-built en gepersonaliseerde templates voor alle veelgebruikte bedrijfsapplicaties.

Het volledige, Engelstalige persbericht is te vinden op: http://www.citrix.com/English/NE/news/news.asp?newsID=2300624

Citrix NetScaler Pay-as-You-Grow 'Burst Packs' maken netwerken flexibeler Als uitbreiding op het Pay-as-You-Grow model introduceert Citrix nieuwe Burst Pack licenties. Met deze licenties wordt de capaciteit van NetScaler MPX hardware appliance en NetScaler VPX virtual appliance oplossingen geschaald wanneer er zich plotseling pieken in het applicatieverkeer voordoen. De nieuwe licenties zorgen voor de benodigde elasticiteit in het virtuele datacenter, zodat gebruikers kunnen rekenen op maximale beschikbaarheid en prestaties wanneer er zich pieken voordoen zonder dat ze te veel betalen voor capaciteit die ze onder normale omstandigheden niet nodig hebben.

Het volledige, Engelstalige persbericht is te vinden op: http://www.citrix.com/English/NE/news/news.asp?newsID=2300623