IKON


Nieuw internetproject biedt jonge doelgroep een wekelijks meditatief moment

ZinCast.nl biedt zingeving op de mp3-speler

Vandaag lanceert de IKON een nieuw internetproject: ZinCast.nl. Een podcast met een mix van films en muziek waarbij het thema wordt gelinkt aan je eigen leven. ZinCast.nl biedt een wekelijks moment van bezinning en reflectie, een kleine oase in de drukte van alledag. Iedere maandag komt er een nieuwe aflevering online om de week mee te beginnen.

ZinCast.nl richt zich op een doelgroep die regelmatig op zoek is naar verdieping en reflectie, maar geen tijd heeft voor lange preken of dikke boeken. In iedere aflevering van ZinCast wordt een populair film- of muziekfragment besproken door een jonge theoloog of journalist, die daarbij een link legt naar de persoonlijke beleving. In vijf minuten komt hij of zij tot de kern van de zaak en krijgt de luisteraar een gedachte om de week mee in te nemen.

'Mensen van mijn generatie hebben het allemaal drukdrukdruk. Muziek en films geven je de mogelijkheid om daar even aan te ontsnappen en weg te dromen, maar ook om stil te staan bij je eigen leven. Hoe maak ik keuzes, waar sta ik in de liefde, wat maak ik van mijn leven en hoe denk ik over lot en voorbestemming? Deze podcast geeft je iedere week een aanzet tot reflectie. Je kunt hem beluisteren wanneer je wilt en je hoeft er je huis niet voor uit', legt Renske Kruizinga uit. Zij is een van de bedenkers en makers van ZinCast.

De schrijvers van de teksten voor ZinCast.nl zijn jonge theologen, religiewetenschappers en journalisten met oog voor de cultuur. Iedere maandag komt er een nieuwe aflevering online. De site ZinCast.nl biedt behalve de postcast zelf meer informatie rondom het thema en alle voorgaande afleveringen. Via een widget is de podcast ook in te bouwen op de eigen site.

Hilversum, 31 mei 2010