Ingezonden persbericht


-HIGHLIGHT NICKELODEON-

()

WOENSDAG IS HET BUITENSPEELDAG!

Amsterdam, 31 mei 2010

Aanstaande woensdag wordt de Buitenspeeldag weer georganiseerd! De website van Nickelodeon en de uitzendingen op tv gaan tussen 13.00-17.00 uur letterlijk 'op zwart' en kinderen worden aangemoedigd om buiten te spelen. In honderden gemeenten, verspreid over heel Nederland, worden op meer dan duizend locaties activiteiten georganiseerd. Gemeenten, ouderorganisaties, buurtorganisaties en sport- en spelverenigingen hebben de handen ineen geslagen om er voor de kinderen een fantastisch actieve en zonnige middag van te maken!

Initiatiefnemers Vereniging van Nederlandse Gemeenten (VNG), Vereniging Sport en Gemeenten (VSG), Jantje Beton, Veilig Verkeer Nederland (VVN), Scouting Nederland en Nickelodeon stimuleren met de organisatie van de Buitenspeeldag kinderen in Nederland om buiten te spelen en te sporten. Landelijke Kick-Off in Maarsen
De landelijke kick-off voor de Buitenspeeldag vindt woensdag plaats in Maarssen, waar Jaap Verkroost, wethouder Welzijn en Sport en voorzitter van Child Friendly Cities, samen met schooldirecteur Igor Hoogeveen om 09.00 uur het startsein geeft bij basisschool 'Het Kompas' aan de Buitenweg 308. Bij de school is een deel van de openbare weg afgezet zodat de kinderen onder andere veilig kunnen spelen op een speciaal springkussen en deel kunnen nemen aan een fantastisch skateparcours. Deze locatie is exemplarisch voor wat er op vele plekken in heel Nederland gebeurt; een leuk en actief programma voor kinderen in hun eigen buurt.

Enkele voorbeelden van deelname in verschillende gemeenten in Nederland:
· In Den Haag kunnen kinderen knikkeren op een levensgrote knikkerbaan;
· In Boarnsterhim kunnen kinderen ponyrijden en deelnemen aan een speciale stormbaan;
· In de gemeente Midden Drenthe is er een kinderzeskamp;
· In Veghel heeft de buitenspeeldag een country en western thema;
· In Tynaarlo gaan kinderen samen pannenkoeken bakken op straat;
· En in Hendrik-Ido-Ambacht zijn er ook activiteiten voor kinderen met een beperking

SpongeBob, Patrick & Terence en Zirkus Zirkus in Amsterdam Tussen 13.00 uur en 18.00 uur wordt a.s. woensdag een groot gedeelte van de NDSM-werf in Amsterdam-Noord afgesloten voor verkeer en tot een waar speeldomein van kinderen omgebouwd. Ook de presenters van Nickelodeon, Patrick & Terence, en SpongeBob in hoogst eigen persoon zullen aanwezig zullen zijn. Om het feest compleet te maken zal de band Zirkus Zirkus de kinderen trakteren op een optreden, waarbij ze lekker mee kunnen swingen!

()

www.buitenspeeldag.nl