Ingezonden persbericht



Pelgrimstocht levert ¤ 38.0000 op voor 'Zingen voor je Leven'

Den Haag/Amsterdam, 30 mei 2010 - Vandaag ontving Stichting Kanker in Beeld een cheque van ¤ 37.922,93 van Stichting Adventure for Life. Het geld is bestemd voor de voortzetting en uitbreiding van het korennetwerk van Stichting Kanker in Beeld: 'Zingen voor je Leven'. Het geld is bijeengebracht door middel van een sponsorwandelreis in Italië door veertien wandelaars, die ieder met kanker geconfronteerd zijn.

Van 10-17 april 2010 wandelden veertien vrouwen en mannen over een pelgrimspad van Assisi naar Spoleto in Italië, in de voetsporen van Sint Fransiscus. De jaarlijkse wandeltocht werd dit jaar voor de vierde maal georganiseerd door Adventure for Life. Het wandelen is voor de deelnemers, die allen op hun eigen manier met kanker zijn geconfronteerd, een actieve manier om hun ervaringen met de ziekte te verwerken en elkaar daarbij te steunen. Daarnaast brachten zij hiermee bijna ¤ 38.000,- bij elkaar voor het landeliijke korennetwerk 'Zingen voor je Leven'. Zij deden dit door hun wandeltocht te laten sponsoren door familie, vrienden en het bedrijfsleven en hier omheen diverse sponsoractiviteiten te organiseren.

Zingen voor je Leven
In de koren van 'Zingen voor je Leven' wordt samen gezongen door (ex-)kankerpatiënten en hun naasten. Zingen blijkt een goede manier om emoties die met het ziekteproces gepaard gaan te uiten en te verwerken. Het korennetwerk is een initiatief van Stichting Kanker in Beeld. Voorzitter Patricia Deiters-Rahusen is heel blij met de donatie van Adventure for Life: "Hiermee kunnen we de twaalf bestaande koren voortzetten en wordt de oprichting van nieuwe koren mogelijk. De behoefte hieraan blijkt enorm. Mensen putten steun, troost en kracht uit het samen zingen. De nadruk ligt dan eens niet op wat men niet meer kan, maar wat men juist wel kan: het zingen van het hoogste lied."

Over Stichting Adventure for Life
Adventure for Life organiseert sportieve sponsorwandelreizen voor mensen die ervaringen hebben met kanker. Hiermee versterken lotgenoten en naasten hun geestkracht en gezondheid en zamelen ze tevens geld in voor een, jaarlijks wisselend, goed doel. www.adventureforlife.nl

Over Stichting Kanker in Beeld
Stichting Kanker in Beeld brengt (ex-)kankerpatiënten en hun naasten in aanraking met de mogelijkheid van het expressief en beeldend verwerken van de emoties rondom kanker. Het korennetwerk 'Zingen voor je Leven' is een van de activiteiten van deze stichting. www.kankerinbeeld.nl




Ingezonden persbericht