Ingezonden persbericht


Nieuwegein, 31 mei 2010

'Informatief, leuk en nuttig'
Veel sportvrijwilligers bezochten Sportcongres

De deelnemers aan het Sportcongres 2010 waren enthousiast. Sportservice Midden Nederland organiseerde dit congres, dat in het teken stond van het Olympisch Plan, op vrijdag 28 mei in het Huis van de Sport in Nieuwegein. Ongeveer honderdtwintig mensen werden geïnformeerd door workshops en clubgesprekken. 'Zinvolle avond, erg inspirerend, informatief, leuk en nuttig' waren reacties van de bezoekers. Onder de deelnemers waren naast vele sportvrijwilligers ook Statenleden, wethouders en ambtenaren aanwezig. Paralympiër Nico Blok gaf een demonstratie tafeltennis. De speciale gast van het congres was Nicolien Sauerbreij.

Plezier
Na de flitsende opening van Nico Blok interviewde presentator Ties ter Horst Nicolien Sauerbreij over gezondheid, het vinden van sponsors en talentontwikkeling. Nicolien en Nico benadrukten dat plezier in je sport het belangrijkste is voor talenten om te presteren. Dit geldt natuurlijk niet alleen voor de sporters zelf, maar ook voor de sportvrijwilligers. Ook voor hen is het belangrijk om plezier te hebben in de werkzaamheden en op die manier het beste uit hun sportvereniging te halen. 'Haal het beste uit je vereniging en je sporters', was dan ook het thema van dit sportcongres.

Grote Clubactie
Het Sportcongres werd mede mogelijk gemaakt door De Grote Clubactie. Eén van de workshops over maatschappelijke stages sloot heel goed aan bij de activiteiten van De Grote Clubactie. Peter Smit, directeur van de Grote Clubactie: "We hebben eerder vandaag een verklaring ondertekend samen met staatssecretaris Marja van Bijsterveldt van Onderwijs, Cultuur en Wetenschap. Wij erkennen het belang van de maatschappelijke stage en daarom gaan wij structureel zorgen voor 7.750 stageplaatsen in het verenigingsleven." De Grote Clubactie werkt hierbij samen met Sportservice Midden Nederland.

Start BOB campagne
Tijdens het congres werd ook het startsein gegeven voor een BOB campagne (Bewust Onbeschonken Bestuurder) gericht op sportverenigingen. Met deze campagne werkt het ROV samen met Sportservice Midden Nederland om mensen te stimuleren bewust om te gaan met alcohol in sportkantines. Alle sportverenigingen in de provincie Utrecht krijgen binnenkort informatie van Sportservice over deze campagne.

Foto: Presentator Ties ter Horst interviewde Olympische medaillewinnares Nicolien Sauerbreij. Foto: Sportservice Midden Nederland, Erik Leus


Noot voor redacties


Noot aan de redactie (