Ingezonden persbericht


De Lotto doneert ruim 6 miljoen euro aan gezondheidsfondsen

De Lotto heeft afgelopen week ruim 6 miljoen euro gedoneerd aan de Stichting Loterijacties Volksgezondheid. De overhandiging vond plaats in het Huis voor de Gezondheid in Amersfoort door Rieneke van de Laar, Manager Goede Doelen bij De Lotto. De Lotto draagt ieder jaar de totale netto-opbrengst af aan 19 goede doelen op het gebied van sport, cultuur, maatschappelijk welzijn en volksgezondheid.

De gezondheidsfondsen houden zich vooral bezig met wetenschappelijk onderzoek, ondersteuning van patiëntenbelangen en voorlichting. Rieneke van de Laar: "Ik ben blij dat wij ook dit jaar weer zo'n mooi bedrag mogen afdragen aan de Stichting Loterijacties Volksgezondheid. De 14 gezondheidsorganisaties strijden voor de verbetering van de gezondheidszorg en wij zijn blij dat we deze organisaties daarin kunnen steunen."

Gezondheidsfondsen_bewerkt.jpg


1e rij: Jan van Deth (voorzitter SLV) - Jan Hofsté (secretaris / penningmeester SLV)
2e rij: Rieneke van de Laar (manager goede doelen De Lotto- Mechteld van den Beld (directeur Revalidatiefonds) - Gerdy Schippers directeur KNCV Tuberculosefonds - Ronald Gorter (directeur Fonds Psychische Gezondheid)
3e rij: Hans Vroom (directeur Maag Lever Darm Stichting) Dick van der Meer (directeur a.i. Prinses Beatrix Fonds) - Bert Kuipers (directeur Diabetes Fonds) (foto Wim Hendriks, vrij van rechten)

Stichting Loterijacties Volksgezondheid
De SLV is in 1960 opgericht om de gelden te verdelen die uit loterijen toevloeien aan de sector volksgezondheid. De organisaties die aangesloten zijn bij de SLV zijn: Aids Fonds, Astma Fonds, Diabetes Fonds, Fonds Psychische Gezondheid, Hersenstichting Nederland, KNCV Tuberculosefonds, KWF Kankerbestrijding, Maag Lever Darm Stichting, Revalidatiefonds, Nederlandse Brandwonden Stichting, Nederlandse Hartstichting, Nierstichting, Prinses Beatrix Fonds en Reumafonds.

Huis voor de Gezondheid
Het Huis voor de Gezondheid, geopend op 14 januari 2010, is een initiatief van een aantal gezondheidsfondsen en patiëntenorganisaties om door een nauwere samenwerking tot een betere kennisuitwisseling en verhoging van de efficiency te komen. In het Huis voor de Gezondheid zijn momenteel gehuisvest: Astma Fonds Diabetes Fonds, Fonds Psychische Gezondheid, Hepatitis Centrum, Long Alliantie Nederland en de Nederlandse Diabetes Federatie.

De Lotto
De opbrengsten van Lotto komen na aftrek van het prijzengeld, ten gunste van goede doelen op het gebied van sport, cultuur, maatschappelijk welzijn en volksgezondheid. Sinds de oprichting in 1961 is er meer dan 1,2 miljard euro naar de Nederlandse sport gegaan. Naast de topsport profiteert ook de amateursport en breedtesport van een grote jaarlijkse bijdrage. Aan overige goede doelen waaronder het Oranjefonds, Prins Bernhard Cultuurfonds en de Nierstichting is sinds de oprichting 500 miljoen euro afgedragen.




Ingezonden persbericht