Ingezonden persbericht


Persbericht
Atos Origin innoveert Novell Identity en Access Management oplossing bij Katholieke Universiteit Leuven

Atos Origin implementeert en integreert SAP-omgeving met Novell oplossing voor medewerkers en studenten

Leuven (België), 31 mei 2010 - De Katholieke Universiteit (K.U.) Leuven in België heeft een 5-jarig contact getekend met Atos Origin voor de implementatie van een gemoderniseerd Identity en Access Management systeem. Atos Origin neemt de implementatie van Novells Identity en Access Management oplossing voor haar rekening, waarvan binnenkort meer dan 100.000 medewerkers en studenten gebruik gaan maken.

De K.U.Leuven gebruikte voorheen een zelf ontwikkelde Identity en Access Management-oplossing voor zowel medewerkers als studenten. Door stijgende operationele kosten en nieuwe eisen die worden gesteld door samenwerking met COTS (Commercial-off-the-Shelf) applicaties zoals SAP Student Life Cycle Management, ging de universiteit op zoek naar een geschikte oplossing en een betrouwbare, meedenkende partner waardoor de universiteit datagebruik kan verbeteren en verrijken, kosten kan verlagen en veiligheid kan verhogen.

Complete en open oplossing
De K.U.Leuven zocht een flexibele en betrouwbare oplossing voor geautomatiseerd identiteits- en toegangsbeheer met automatische creatie van accounts, verificatie en autorisaties. In een dynamische omgeving zoals een universiteit, met een belangrijke in- en uitstroom van studenten en onderzoekers, is een intelligente identiteits- en toegangsbeheer oplossing van cruciaal belang.

De nieuwe oplossing moest ook passen binnen de privacywetgeving van België en de persoonsgebonden gegevens moeten veilig opgeslagen zijn. Na een grondige analyse van de eisen stelde Atos Origin een oplossing voor gebaseerd op het Novell Compliance Management Platform (CMP) met een uitbreiding voor SAP-omgevingen. K.U.Leuven heeft hiermee gekozen voor een oplossing die nauw aansluit bij hun enterprise architectuur waarin SAP, de leeromgeving Toledo en het groupware platform centraal staan. De samenwerking van Atos Origin, Novell en de K.U.Leuven, waarbij Atos Origin zowel software als services levert, geldt in ieder geval voor een duur van vijf jaar.

Voordelen
De nieuwe oplossing van Novell biedt veel voordelen voor de universiteit. Naast een betere integratie met COTS-applicaties zoals SAP SLcM en een lagere Cost of Ownership, zorgt de oplossing tevens voor een eenvoudigere provisionering van gebruikersgegevens naar een brede waaier van universitaire toepassingen. En doordat Novells Identity en Access Management een beter inzicht biedt in wie toegang heeft tot wat, verhoogt ook het level van security.

Over Atos Origin
Atos Origin is een internationale aanbieder van IT-diensten. Het bedrijf zet de visie van klanten om in resultaten door middel van hi-tech transactiediensten, advies, systeemintegratie en beheer van de uitvoering. Het bedrijf heeft een jaaromzet van 5,1 miljard euro en heeft 49.000 werknemers in dienst. Atos Origin is de wereldwijde IT-partner voor de Olympische Spelen en heeft een klantenkring bestaande uit internationale, gerenommeerde bedrijven uit alle sectoren. Atos Origin staat genoteerd aan de Paris Eurolist Market en opereert onder de namen Atos Origin, Atos Worldline en Atos Consulting.

Over Novell
Novell (Nasdaq: NOVL) is toonaangevend in Intelligent Workload Management en helpt organisaties op een veilige manier IT-diensten te leveren en te beheren in fysieke, virtuele en cloud-omgevingen. Dankzij onze oplossingen voor toegang- en identiteitbeheer, systeembeheer, samenwerking en IT-platforms gebaseerd op Linux (open source), kunnen onze klanten de IT-kosten, -complexiteit en -risico's terugdringen. Met de infrastructuursoftware en een volledig ecosysteem van samenwerkingsverbanden integreert Novell gemengde IT-omgevingen en stelt daardoor mensen en middelen in staat om als één te werken. Zie voor meer informatie: www.novell.com.