EvoSwitch benoemt Stijn Grove (38) tot Sales Manager


HAARLEM, 20100531 -- EvoSwitch, het ICT-datacenter dat CO2-neutraal opereert, heeft Stijn Grove (38) aangetrokken als Sales Manager. Grove was in het verleden lid van het Management Team van het in Engeland beursgenoteerde Colt Telecom. Hij krijgt de leiding over de EvoSwitch Sales Afdeling en zal de afdeling gaan herstructureren.

"Het product EvoSwitch is ijzersterk en zeer innovatief," zegt Grove. "Dat is een ontzettend leuke uitgangspositie. De groene en energiezuinige technologieën die gebruikt worden, maar aan de andere kant wel de voorzieningen voor stroomintensieve `high density' IT housing, maken de datacenter voorzieningen van EvoSwitch tot een technisch zeer slim uitgedacht concept."

Colocatie plus consultancy
Om de Sales Afdeling van EvoSwitch klaar te stomen voor de geplande internationale expansie, zal Grove de afdeling gaan herstructureren. "Ik wil dat de nieuwe sales afdeling van EvoSwitch nog meer dan nu een `consultancy sales' benadering nastreeft en strategisch gaat meedenken met klanten. Aan de klanten van EvoSwitch moeten wij niet alleen colocatie verkocht krijgen, de klant moet ook op periodieke basis gestructureerde aandacht krijgen en technisch gefundeerde antwoorden ontvangen op vragen rond bijvoorbeeld veiligheidsaspecten, connectivity, groeiplannen, databeveiliging, compliance en een duurzame inrichting van datacenter racks. We moeten ondanks de huidige groei nog dichter bij onze klanten zitten."

Stijn Grove was binnen het Management Team van Colt Telecom verantwoordelijk voor zowel technische coördinatie als Sales. "Ik ben daar begonnen in een technisch georiënteerde management rol," zegt Grove. "Later ben ik mij vanuit het management team gaan focussen op outsourcing deals voor ICT-infrastructuren. Dedicated hosting, colocatie, cloud computing en managed services, alle diensten die met het datacenter te maken hebben, vielen binnen mijn verantwoordelijkheid."

Grove, die voorheen werkte voor Colt Telecom, Samsung Telecom en Verizon Business, legt uit waarom hij voor EvoSwitch koos. "EvoSwitch is een zeer ambitieuze organisatie met internationaal heel veel groeipotentie. Het outsourcen van ICT-infrastructuren naar externe datacenters zal de komende jaren sterk groeien. Vooral met het oog op continuïteit, veiligheid en kostenefficiëntie, dat is via outsourcing namelijk veel beter gewaarborgd. EvoSwitch zal mede dankzij deze ontwikkeling de komende jaren een significante groei doormaken."

IT housing: groen en kostenefficiënt
"Ik wilde graag overstappen naar een slagvaardiger partij, naar een datacenter aanbieder die de propositie goed voor elkaar heeft," zegt Grove. "Bij EvoSwitch is dat het geval. EvoSwitch loopt voorop wat betreft datacenter technologieën en heeft ook nog eens een zeer laag energieverbruik. Dit zorgt er tevens voor dat we een kostentechnisch zeer scherpe propositie voor de IT housing van klanten kunnen neerzetten."

Grove: "De lijnen bij EvoSwitch zijn bovendien kort. De eigenaren hebben hun kantoorruimte aan het einde van de gang. Het betekent dat we enorm slagvaardig en flexibel kunnen opereren. Ook het groene karakter van EvoSwitch is voor mij belangrijk. Het is mooi dat we daarmee iets goeds kunnen doen in de markt en CO2-uitstoot van IT in zijn algemeenheid kunnen helpen terugdringen. Die slagvaardigheid, het groene aspect en de focus op kostenefficiëntie tezamen, dat spreekt mij erg aan."

Daarnaast speelde de geplande internationale expansie van EvoSwitch eveneens een belangrijke rol bij de keuze van Grove voor EvoSwitch. Grove: "Die internationale expansie zal er snel komen. Naast onze locatie in Amsterdam zullen elders in de wereld datacenters van EvoSwitch verrijzen. De infrastructuur van EvoSwitch is ook opvallend groots opgezet. De modulaire bouw, de schaalgrootte, de significante energiebesparing, alles met de intentie om op korte termijn de organisatie internationaal uit te rollen. Het is inspirerend om onderdeel van deze internationale expansie te mogen zijn."

---------------------------------
Over EvoSwitch
EvoSwitch (www.evoswitch.com) is een carrierneutraal datacenter met een groen karakter (CO2-neutraal). Het datacenter is energiezuinig, heeft momenteel een PUE (Power Usage Effectiveness) van 1,5, met als doel een PUE van 1,2. EvoSwitch is gevestigd in de regio Amsterdam, heeft goede verbindingen, een stroomcapaciteit van 20 Megawatt en een ruimbemeten vloeroppervlak van 9.200 vierkante meter met significante verdere uitbreidingsmogelijkheden. EvoSwitch is gecertificeerd volgens de standaarden ISO 9001 en ISO 27001. Voor klanten betekent het dat hun ICT-infrastructuur binnen EvoSwitch volgens de strengste normen is beveiligd. EvoSwitch opereert volledig klimaaEvoSwitchtneutraal. In samenwerking met Climate Neutral Group investeert het datacenter in wereldwijde projecten om het CO2-evenwicht in de atmosfeer te herstellen (www.climateneutralgroup.com). Klanten van EvoSwitch kunnen op hun website laten zien dat zij gebruik maken van een klimaatneutraal datacenter, via de logo's in het partnerprogramma The Green Fan (www.thegreenfan.com). EvoSwitch is in het rapport `Energy-Efficient Data Centers - Best Practice Examples from Europe, the USA and Asia' (zie: www.borderstep.eu) van het Duitse Federale Ministerie van Milieu beschreven als 1 van de 11 meest energiezuinige datacenters wereldwijd.

EvoSwitch





Ingezonden persbericht