Ingezonden persbericht


Persbericht

Woensdag 21 april 2010

Applied Health Gaming biedt voor brede doelgroep oplossingen en kansen. U hoort het allemaal tijdens het Cross Care Café van 31 mei.

Op 31 mei staat tijdens het Cross Care Café bij de Hogeschool voor de Kunsten Utrecht (HKU) in Hilversum het thema Applied Health Gaming centraal. Applied Health Gaming zal niet alleen in de zorg steeds meer aandacht krijgen. Ook ondernemers, de overheid en kennisinstellingen krijgen hier steeds meer mee te maken. 'De zorg zal anders georganiseerd moet worden door een tekort aan arbeidskrachten en toenemende vraag naar zorg als gevolg van de vergrijzing.' zegt Yolanda Gagliardi, directeur van iZovator. 'Applied Health Gaming draagt eraan bij dat met de beschikbare medewerkers in de zorg meer mensen geholpen kunnen worden en het biedt dus voor een brede doelgroep oplossingen en kansen.' Tevens levert gaming plezier op voor mensen, dit geldt voor zowel jong als oud! Met Applied Health Gaming worden alle gaming applicaties op het gebied van de zorg bedoeld: van preventieve processen, tot behandeling en revalidatie.

Cross Care Café 31 mei
Het zeer gevarieerde en interessante programma biedt voor ieder wat wils en wordt georganiseerd door iZovator, het kennis- en innovatieplatform voor de zorgeconomie in de Gooi en Vechtstreek. Er wordt niet alleen ingegaan op wat Applied Health Gaming precies inhoud, maar ook wat de meest recente ontwikkelingen zijn.

Programma
Het programma van het Cross Care Café ziet er als volgt uit:

14.30 - 15.00 uur: Ontvangst en registratie HKU Hilversum 15.00 - 15.10 uur: Opening door de heer Jan Rensen, wethouder Economie van de gemeente Hilversum en inleiding door Yolanda Gagliardi, directeur iZovator 15.10 - 15.30 uur: Inleidende speech door Jeroen van Mastrigt (Lector HKU) 15.30 uur: 1e ronde deelsessies, waarbij een keuze gemaakt kan worden uit de volgende onderwerpen:


1. Dr. Gerdienke Prange, bewegingswetenschapper Roessingh Research & Development. Een cerebrovasculair accident, ook wel CVA of beroerte genoemd, is een van de belangrijkste oorzaken van permanente invaliditeit. In Nederland worden jaarlijks 250 van de 100.000 mensen getroffen door een CVA. Een CVA kan leiden tot een beschadiging van de zenuwbanen van de hersenen naar het ruggenmerg, met als gevolg uitval van allerlei lichamelijke functies. De revalidatiebehandeling van deze patiënten is er op gericht om deze beperkingen te minimaliseren. In haar promotieonderzoek heeft Gerdienke Prange onderzocht op welke manier revalidatierobotica een waardevolle aanvulling kan vormen op de reguliere revalidatiezorg voor mensen met een verminderde armfunctie na een beroerte. De inzet van veelbelovende, relatief simpele en goedkope apparaten, in combinatie met interactieve spellen, maakt het mogelijk om meer patiënten te laten trainen onder supervisie van één therapeut, wat grote voordelen biedt voor toepassing in de klinische praktijk.

2. Dr. Richard Tanke, directeur Technology Trial Centre Revalidatiecentrum Groot Klimmendaal en SiZa Dorp Groep Arnhem met WiiHabilitation. Een toepassing van bestaande techniek die bruikbaar wordt gemaakt voor speciale doeleinden.
3. Fred Montijn van bedrijf Sparckl werkt samen met Heideheuvel aan ondersteuning van jongeren met obesitas door middel van mobiele applicaties. In deze sessie zal hij aandacht besteden aan het proces ofwel de weg die zorginstellingen, kennisinstellingen en bedrijven vaak met elkaar afleggen voor het tot een goed eindresultaat komt voor alle partijen.
4. Niels Keetels, Game researcher van HKU en werkzaam bij GATE Health.

16.00 uur: 2e ronde deelsessies
16.30 - 16.55 uur: Paneldiscussie 'Hoe versterken partijen elkaar in een bloeiende (zorg)economie?' met: Jeroen van Mastrigt (Lector HKU) Jeroen Crasborn (directeur Strategie Agis Zorgverzekeringen) Michaël Bas (directeur Ranj) Mirjam Boode (Ondernemersadviseur Kamer van Koophandel) Willem Schroeijers (Innovatieadviseur Syntens) 16.55 uur: Aanbieden Case study 'Gaming evenement' 17.00 - 18.00 uur: Borrel en mogelijkheid voor netwerken

Bijwonen Cross Care Café
U kunt zich op de website www.izovator.nl kosteloos aanmelden voor het Cross Care Café van 31 mei 2010. U moet wel lid zijn van het iZovator netwerk (eveneens gratis).

EINDE PERSBERICHT

Over iZovator iZovator is het regionale kennis- en innovatieplatform voor de zorgeconomie in de Gooi en Vechtstreek. Het doel van iZovator is het bevorderen van innovatie in de zorgeconomie, zodat de zorg goed aansluit bij de behoefte van de burger. Daarnaast wil iZovator de economische bedrijvigheid in de regio bevorderen. iZovator organiseert netwerk- en kennisbijeenkomsten zoals de Cross Care Cafés en sector ondersteunende projecten. Kijk voor meer informatie op www.izovator.nl.




Ingezonden persbericht