Ingezonden persbericht


Utrecht, 28 april 2010
PERSBERICHT

SOLDATEN EN POPPEN ZOEKEN ONTSPANNING NABIJ HET FRONT IN COURT-MIRACLES VAN LE BOUSTROPHÉDON

Op maandag 31 mei en dinsdag 1 juni is in de Stadsschouwburg Utrecht de indrukwekkende, visuele voorstelling 'Court-miracles' te zien van de Franse groep Le Boustrophédon. Een combinatie van beeldend spel met maskers en poppen, humor en acrobatiek tegen de achtergrond van een oorlogssituatie. De voorstelling is vrijwel zonder tekst, aanvang 20.00 uur. 'Court-miracles' is ook te zien in de Rotterdamse Schouwburg op 4 en 5 mei, tijdens het Circusstad Festival.

Kunst en vliegwerk
'Court-miracles' speelt zich af in een legerkamp vlakbij het front. Hier worden de gewonden verzorgd en nieuwe binnenkomers ingeschreven. Men ordent ledematen en zit ratten achterna. Maar er is ook tijd voor humor en ontspanning. Met kunst en vliegwerk proberen de mensen en poppen er samen het beste van te maken. Als het geluid van de oorlog dichterbij komt en de kruitdampen optrekken, komen de (echte!) ratten uit hun holen. Zij overleven altijd. Het is een onthutsend slotbeeld van een prachtige voorstelling.

Ondanks de harde thematiek is het geen zwaar stuk, maar een geslaagde mix van allerlei theaterstijlen. De acteurs maken geraffineerd gebruik van maskers en marionetten en het zijn goede jongleurs en acrobaten.

Gazastrook
'Court-miracles' is ontstaan na een bezoek aan de Gazastrook waar enkele leden van Le Boustrophédon optraden met het ensemble Clowns Sans Frontières. De paradoxen van een maatschappij in oorlog en een gewapende vrede inspireerden hen tot het maken van 'Court-miracles'.

regie: Christian Coumin, met: Loïc Apard, Lucie Boulay, Johanna Ehlert en Matthieu Siefridt, foto's: Raphaël Kann

KAARTEN 030-2302023 / WWW.STADSSCHOUWBURG-UTRECHT.NL