Vrije Universiteit Amsterdam Persbericht

Mei 2010

Amsterdam | 31 mei | debat

Veritas forum: Justice for all

Een forumdiscussie over mensenrechten met Nicolaas Wolterstorff, emeritus hoogleraar Filosofische Theologie, Arend Soeteman, rechtsfilosoof VU en Domenica Ghidei Bidu, lid van de Comissie Gelijke Behandeling. Gespreksleiding James Kennedy, historicus, UvA.

In zijn boek "Justice" poneert Nicolas Wolterstorff de centrale stelling dat mensenrechten uiteindelijk een religieuze verankering nodig hebben willen ze echt stevig en veilig zijn. Maar is dat geen achterhaald standpunt? Arend Soeteman ageert tegen deze stelling. Een andere vraag waar het forum zich over buigt is of het nadenken over de fundamenten van mensenrechten wel enige praktische relevantie heeft.

Programma
20.00 uur Opening
20.05 - 20.30 uur Bijdrage Nicolaas Wolterstorff
20.30 - 20.40 uur Reacties uit de zaal
20.45 - 21.30 uur Debat met Wolterstorff o.l.v. James Kennedy 21.30 - 22.00 uur Plenair debat
22.00 uur Einde met aansluitend borrel

VERITAS heeft ten doel belangrijke levensvragen weer te bespreken op de universiteit. Het gaat om een academisch debat, gevoerd door hoogleraren en andere intellectuelen als sprekers. Het publiek bestaat uit universitaire studenten en docenten. Tegelijk zullen de levensvragen de sprekers en luisteraars dwingen dieper te graven dan het wetenschappelijke oppervlak. Wat zijn motieven en drijfveren achter het gekozen standpunt?

Waar en wanneer?

Datum: 31 mei
Tijd: 20.00 uur

Plaats: Amsterdam | VU hoofdgebouw, KC07 | De Boelelaan 1105 Toegang: gratis

Informatie/reserveren
Reserveren via internet: www.vuconnected.nl




Vrije Universiteit Amsterdam