Gemeente Oirschot

Informatieavond Dorpsraad Oostelbeers over alcohol en drugs op 31 mei 2010

Â

Â

Â

In samenwerking met de gemeente Oirschot, GGD Brabant-Zuidoost en het jongerenwerk van stichting Welzijn Best-Oirschot organiseert de Dorpsraad Oostelbeers op maandag 31 mei vanaf 20.00 uur een informatieavond over alcohol- en drugsgebruik van jongeren. Deze avond is bedoeld voor ouders van opgroeiende kinderen in de Beerzen, maar zeker ook voor begeleiders en trainers van (sport)clubs en verenigingen.

Â

De GGD zal vooral ingaan op de alcoholproblematiek: hoe voorkom je dat je kind te veel drinkt? Wat is comazuipen? Alcohol tijdens schoolfeestjes? Wat doet alcohol met je hersenen?

Willem Timmermans van de stichting Welzijn Best-Oirschot zal het onderwerp drugs aan de orde stellen: hoe ga je om met jongeren die problemen hebben met genotsmiddelen? Hoe gemakkelijk is het om drugs te krijgen? Welke soorten drugs zijn er en hoe zien ze eruit? Welke verschijnselen vertoont iemand die drugs heeft gebruikt? Bij welke hulpverleningsinstanties kun je terecht?

Â

Het onderwerp alcohol en drugs ligt nog steeds heel gevoelig in onze samenleving. Maar ouders en begeleiders van opgroeiende kinderen kunnen er niet meer omheen. De avond wordt muzikaal opgeluisterd met een optreden van Nico van de Wetering uit Sint-Oedenrode. Nico geniet in Brabant bekendheid als dialectzanger, een uit de hand gelopen hobby waarmee hij al bijna 20 jaar furore maakt. Het eerste kopje koffie of thee wordt u aangeboden door Café Het Dorpsplein.

Â

Graag begroeten wij u op maandag 31 mei 2010 om 20.00 uur in Het Dorpsplein te Oostelbeers.

De Dorpsraad Oostelbeers hoopt op een grote opkomst.

Â