Gemeente Uithoorn

Scholen schrijven zich weer in op het regionale NME aanbod

28 mei 2010
De inschrijving voor het aanbod van natuur- en milieueducatie (NME) voor het schooljaar 2010-2011 is begonnen. Leerkrachten van alle basisscholen in de regio Amstelland-Meerlanden kunnen inschrijven op een aantrekkelijk aanbod van leskisten, lessen en projecten.

Het doel van NME is om bewoners, vooral jongeren, bewust te maken van de waarde van natuur en milieu nu en later. Bewustwording draagt bij aan een meer verantwoord handelen.

De scholen kunnen zich van 31 mei t/m 18 juni 2010 inschrijven via de regionale website www.natuurmilieuweb.nl Om het de scholen nog makkelijker te maken bij het kiezen is het aanbod ook op een overzichtelijke poster gezet. Deze poster is aan de scholen toegestuurd.

De door de leerkrachten uitgekozen leskisten worden bij school afgeleverd en na de uitleenperiode weer opgehaald. Voor iedere inschrijving wordt een reserveringsvergoeding gevraagd om de kwaliteit van het regionale NME-aanbod op het huidige hoge peil te kunnen houden.

De gemeenten in de regio Amstelland-Meerlanden werken ook op het gebied van milieu samen. Zo staan ze sterker en samenwerking helpt ook om middelen efficiënt in te zetten. De regionale NME samenwerking is daarvan een onderdeel.
^