Ingezonden persbericht


Persbericht


---

Amsterdam, 2 juni 2010

Rutger Tijssen nieuwe hoofdtrainer van team 1nP-Engenius

Rutger Tijssen volgt Jan van de Roemer op als hoofdtrainer van team 1nP-Engenius. Dit meldt het bureau Skate For You dat het management voert van het team 1nP-Engenius. De trainer gaat een 1-jarige verbintenis aan met een optie voor een 2e jaar.

Rutger Tijssen is een trainer met veel nationale en internationale ervaring, zo was hij als trainer betrokken bij het Wehkamp-team en trainde schaatsers als Bart Veldkamp, Vadim Sayutin en Alexandr Kibalko. Daarnaast beleefden de schaatsers Maarten Hitman, Marit Dekker en Annouk van der Weijden uit team 1nP-Engenius hun beste schaatsjaar onder Rutger Tijssen toen Rutger Tijssen trainer was van het gewest NHU. Dit is veelbelovend voor komend schaatsseizoen, want deze 3 schaatsers blijven aanwezig in team 1nP-Engenius. Rutger Tijssen is woonachtig in Amstelveen en daardoor bestaat het team 1nP-Engenius nu vooral uit Noord-Hollandse deelnemers.

M.W.J. Wienese van Skate For You: 'Afgelopen jaar was een opstartjaar van het team waarbij we innig hebben samengewerkt met het gewest Noord-Holland Utrecht en waarbij Jan van de Roemer een grote rol heeft vervuld ook met een dubbelfunctie binnen het gewest Noord-Holland Utrecht. Jan was overal tegelijk en op een gegeven moment dien je een keuze te maken. Jan van de Roemer zal nu doorgaan met de baanselectie Utrecht en zorgen voor toestroom in de komende jaren naar dit team voor wat betreft jonge talenten, want gewest NHU blijft hofleverancier van team 1nP-Engenius. Daarnaast zal er een Friezin en een Zuid-Hollander worden opgenomen in het team.


---