Ingezonden persbericht


Persbericht


---

Amsterdam, 31 mei 2010

Arjen van der Kieft kiest definitief voor team 1nP

Komend schaatsseizoen zal Arjen van der Kieft geheel opgenomen worden in het team 1nP. Vorig jaar reed Arjen van der Kieft met logo's van 1nP maar trainde op de schema's van Gianni Romme in een klein initiatief rondom Anni Friesinger en gesponsord door Alfa Accountants.

Hierdoor zal van der Kieft trainen op de trainingsschema's van zijn nieuwe coach Rutger Tijssen. Zijn huidige sponsor Alfa Accountants blijft wel op zijn wedstrijdpak voorkomen. Alfa Accountants zal ook op het pak van teamgenoot Annouk van der Weijden te zien zijn.

In het team 1nP vindt Arjen vooral veel prikkelende competitie op de 1500m want zowel Hein Otterspeer, Maarten Hitman, Rens Boekhoff als Robbert de Rijk rijden allemaal minstens zo hard deze afstand. De teamspirit is goed te noemen, velen kennen elkaar al erg goed vanuit het gewest Noord-Holland Utrecht of de baanselectie Alkmaar van jaren geleden. Zo trainden Marit Dekker en Arjen van der Kieft ook al enkele jaren samen. Op de lange afstand 5000m zal Arjen vooral samen kunnen trainen met Robbert de Rijk die vorig jaar Voor het eerst onder de 6.40 reed in Heerenveen, maar techisch nog een stuk kan verbeteren. De teamleiding denkt dat Robbert zelfs binnen afzienbare tijd richting de 6.30 en harder kan.

Het 1e kamp dat Arjen mee draait was gelijk begonnen: 10 dagen Vogezen en op de pedalen staan. Een goed begin voor Arjen. Hiervan is Arjen net terug, het volgende moment is het zomerijs in Heerenveen.


---