Politie Hollands Midden Politie Hollands Midden

Postbus 4240 Hollands Midden 2350 CE Leiderdorp Bureau communicatie Telefoon 0715459801 Fax 0715459305


Datum: 31 mei 2010

(


Rijpwetering Man lopend langs de snelweg aangehouden op verdenking van heling
De politie heeft een 19-jarige man uit Rotterdam op zaterdag 29 mei omstreeks 03.00 uur aangehouden op verdenking van heling.
Eerder die nacht kwam er een melding binnen dat er een man langs de A4 liep. De politie ging ter plaatse en zag tussen Roelofarendsveen en Leiderdorp de 19-jarige man lopen. De man verklaarde dat hij geen geld had voor een taxi en daarom was gaan lopen. Hij had een plastictas bij zich vol met merkkleding waar nog een prijslabel aan zat. De man verklaarde de kleding voor in totaal 100,00 euro van een vriend te hebben gekocht. Aan een kledingstuk zat een prijskaartje van 189,00 euro, waarop de man werd aangehouden op verdenking van heling. De man vertelde later dat de kledingstukken niet echt van een merk waren. Hij heeft afstand gedaan van de kleding.

Oegstgeest Auto tegen boom gereden
Op vrijdag 28 mei omstreeks 17.45 uur kreeg de politie de melding dat er een auto tegen een boom was aangereden. De bestuurder bleek een 30-jarige man uit Noordwijk te zijn. Naast hem zat een 33-jarige man uit Oegstgeest. Hij was bekneld en werd door de brandweer uit de auto bevrijd. Beide mannen zijn naar het ziekenhuis gebracht. Zij mochten later weer naar huis. De politie doet verder onderzoek naar het ongeval. De Haarlemmertrekvaart, de Haaswijklaan, de Beeslaan en de Haarlemmerstraatweg zijn enige tijd dicht geweest na het ongeval.

Alphen aan den Rijn Vijf verdachten aangehouden na vernieling auto's
De politie heeft op zaterdag 29 mei omstreeks 04.30 uur vijf jonge mannen aangehouden in de leeftijd van 19 jaar tot 21 jaar uit Nieuwegein, Amsterdam, Den Haag, Koog aan de Zaan en IJsselstein. Zij worden er van verdacht minstens tien auto's te hebben beschadigd.
De politie kreeg eerder die nacht een melding dat een groep jongeren zijspiegels van auto's aan het trappen waren. De mannen liepen van de Afrikalaan naar het station. De politie ging ter plaatse en heeft de mannen aangehouden.

Leiden Man op straat beroofd
Een 28-jarige taxichauffeur uit Leiden heeft aangifte gedaan nadat hij op zaterdag 29 mei omstreeks 04.30 uur tijdens zijn werk werd beroofd op de Koninginnelaan. De man verklaard dat hij in de richting van de Lammenschansweg reed, toen een man langs de weg zijn hand op stak ten teken dat hij gebruik van de taxi wilde maken. Nadat hij was ingestapt bedreigde hij de man met een wapen en eiste geld. Hij ging er daarna vandoor in de richting van de Lammerschansweg.

De man droeg een zwart trainingpak, had rood stekeltjes haar en was tussen de 1.85 en 1.90 meter lang. Getuigen die nog niet met de politie hebben gesproken, worden verzocht contact op te nemen met de politie via 0900-8844. De politie doet verder onderzoek naar de zaak.

Noordwijk Vrouw te paard met luchtbuks beschoten
Een 26-jarige paardrijdster uit Noordwijkerhout heeft aangifte gedaan nadat zij op zaterdag 29 mei omstreeks 11.10 uur aan de Hogeweg was beschoten met een luchtbuks. Het paard waar de vrouw op zat, stond stil toen zij een knal hoorde, gevolgd door een pijn in haar rug. Thuis vond zij in haar bodywarmer een luchtbukskogeltje. Op haar rug had zij een blauwe plek.
De politie heeft na de melding een buurtonderzoek gehouden en een getuigenbrief verspreid in de wijk. Naar aanleiding van deze brief is er informatie binnengekomen die de politie verder uitloopt. Zij zet haar onderzoek voort. Getuigen of personen die wellicht meer informatie hebben, worden verzocht contact op te nemen met de politie via 0900-8844.

Leiderdorp Fietser zwaar gewond na aanrijding met personenauto
Op vrijdag 28 mei omstreeks 15.00 uur vond er een ongeval plaats tussen een personenauto en een fietser op de kruising Leidseweg en Nieuweweg. Een 50-jarige fietser uit Roelofarendsveen reed op de Nieuweweg vanuit de richting Leiderdorp. Op de kruising met de Leidseweg kon hij niet tijdig remmen voor een personenauto die uit de richting Oud Ade kwam. De 39-jarige automobiliste uit Rijnsburg raakte aan het gezicht gewond door een verbrijzelde voorruit. De fietser is met rug- en borstletsel overgebracht naar het ziekenhuis.

Reeuwijk Opnieuw pogingen tot inbraak in Waarder
Op maandag 31 mei tussen 00.00 en 03.15 uur vonden opnieuw twee pogingen tot inbraak plaats aan de Prins Bernhardstraat in Waarder. Een 65-jarige man werd gealarmeerd door gestommel achter zijn woning. Vanuit zijn slaapkamerraam zag hij drie personen bij de achterdeur staan. Hij wist met een aantal luide krachttermen de mannen te verjagen. Een buurman die werd gewekt door de adequate interventie van zijn buurman kwam bij nader onderzoek tot de ontdekking dat ook bij hem een poging was gedaan om in te breken.
Een soortgelijk misdrijf vond eveneens in de Prins Bernhardstraat plaats op vrijdag 23 april, waarbij de bewoners door de inbrekers werden geschopt en geslagen.


---

---- --


Bureau Communicatie Telefoon 071 - 5459800 Fax 071 - 5459326