Politie Noord- en Oost Gelderland


|Apeldoorn - Onderzoek gewelddadige berovingen afgerond | |
De politie heeft onlangs een onderzoek naar een serie gewelddadige berovingen in Apeldoorn afgerond. De berovingen vonden plaats tussen oktober 2009 en januari 2010. In totaal zijn er acht verdachten aangehouden. Vier van hen worden verdacht van betrokkenheid bij de berovingen en één van diefstal uit een woning. De andere drie worden verdacht van heling.


Berovingen

Naar aanleiding van vier gewelddadige berovingen die plaatsvonden tussen oktober 2009 en januari 2010 heeft de politie met een speciaal rechercheteam een uitgebreid onderzoek ingesteld. De berovingen vonden plaats in het noordoostelijke gedeelte van Apeldoorn, vooral in de omgeving van het Apeldoorns kanaal. De slachtoffers werden veelal in de avond- of nachtelijke uren door hun belagers bedreigd met een wapen, de ene keer met een mes en een andere keer met een op een pistool gelijkend voorwerp.


Rechercheonderzoek

Uit het onderzoek kwam een dadergroep naar voren die, in wisselende samenstelling, bij meerdere van deze berovingen betrokken was. Bij een huiszoeking bij één van de verdachten werd een spelcomputer aangetroffen. Deze bleek uit een woning gestolen te zijn.


Aanhoudingen

De eerste aanhoudingen werden begin maart verricht. Vier jongemannen, waarvan één uit Deventer (19 jaar) en drie uit Apeldoorn (twee van 20 en één van 22 jaar) werden aangehouden op verdenking van betrokkenheid bij vier berovingen. In de daarop volgende periode zijn nog vier mannelijke verdachten ( 20, 38, 50 en 51 jaar) uit Apeldoorn aangehouden. De 20-jarige jongeman wordt verdacht van diefstal uit een woning. De andere drie worden verdacht van heling.


In beslag genomen goederen

Tijdens het onderzoek werden diverse goederen in beslag genomen die tijdens de berovingen buitgemaakt zijn, zoals mobiele telefoons. Ook is de aangetroffen spelcomputer in beslag genomen. Drie verdachten zijn na hun aanhouding voorgeleid aan de rechter-commissaris en in bewaring gesteld, maar na een aantal dagen op bevel van de officier van justitie weer in vrijheid gesteld. De andere verdachten zijn na verhoor heengezonden. Alle verdachten zijn in afwachting van een beoordeling van hun zaak door het Openbaar Ministerie.


EINDE BERICHT

-----------------------

(





(

---- --
|     |Apeldoorn - Politie zoekt getuigen ernstige mishandeling  |

De politie zoekt getuigen van een mishandeling die in de nacht van vrijdag op zaterdag rond 02:00 uur heeft plaatsgevonden voor een café op het Caterplein in Apeldoorn. Een portier liep hierbij ernstig oogletsel op.


Een 46-jarige man uit Barneveld, werkzaam als portier bij het café, werd rond 02:00 uur met een fles en/of glas in zijn gezicht geslagen en liep hierdoor ernstig oogletsel op. De man is in het ziekenhuis geopereerd en is inmiddels thuis, maar zal nog meerdere behandelingen aan zijn oog moeten ondergaan en er mogelijk blijvend letsel aan overhouden. Door afketsend glas liep ook een 23-jarige Apeldoorner, bezoeker van de horecagelegenheid, door het voorval lichte verwondingen op aan zijn achterhoofd. Waarom de portier werd belaagd is nog niet duidelijk.


Aan de hand van getuigenverklaring is kort na de mishandeling een 18-jarige man uit Apeldoorn aangehouden. Hij is ingesloten en zal dinsdag worden voorgeleid aan de rechter-commissaris. Wat zijn rol in het geheel precies is geweest en of er meer mensen bij de mishandeling waren betrokken is nog niet helemaal duidelijk. De politie heeft een onderzoek ingesteld en is op zoek naar getuigen die iets van het voorval hebben gezien. Zij worden verzocht de politie te bellen via 0900-8844.

|     |Apeldoorn - getuigenoproep beroving                       |

Op zondagavond 30 mei vond er een beroving plaats op de Molenstraat-Centrum in Apeldoorn. Een 21-jarige Apeldoorner werd van zijn portemonnee en mobiele telefoon beroofd.


De beroving vond omstreeks 23:30 uur plaats. De 21-jarige jongeman was vanaf het station lopend op weg naar huis. Op de Molenstraat-Centrum werd de man plotseling bedreigd door een nog onbekende man met een op een vuurwapen gelijkend voorwerp. De 21-jarige man werd gedwongen zijn portemonnee en mobiele telefoon af te staan. Na de beroving is de dader weggerend in de richting van de Sophialaan.


Het signalement van de dader luidt als volgt: man met getinte huidskleur en donker haar, ongeveer 20 jaar oud, normaal postuur en ongeveer 1.80 meter lang. Hij droeg een zwarte jas met capuchon, een donkere spijkerbroek en donkere schoenen.


De politie heeft een onderzoek ingesteld en is op zoek naar getuigen van de beroving of mensen die wellicht de dader hebben zien wegrennen. Zij kunnen de politie bellen via 0900-8844.

|     |Apeldoorn - rijden onder invloed                          |

De politie heeft in de nacht van zondag op maandag 31 mei een 57-jarige vrouw uit Apeldoorn aangehouden op de Marskramersdonk in Apeldoorn voor het rijden onder invloed van alcohol.


Surveillerende agenten zagen de vrouw omstreeks 01.30 uur rijden over de Eglantierlaan in Apeldoorn. De vrouw viel op door haar rijgedrag. Hierop gaven de agenten de vrouw een stopteken, waar zij even later aan voldeed. Een blaastest ter plaatse wees uit dat de vrouw onder invloed van alcohol was. De vrouw is aangehouden en overgebracht naar het politiebureau waar zij een promillage van 1.3 blies. Het rijbewijs van de vrouw is ingevorderd. Ze is heengezonden met een proces-verbaal.

|     |Beekbergen - inbraak in sportcomplex                      |

In de nacht van zondag op maandag 31 mei is er ingebroken in een sportcomplex aan de Veldhofweg in Beekbergen.


De politie kreeg omstreeks 03.20 uur melding van de inbraak. Men is het pand binnengekomen door een deur te forceren. Het is nog onduidelijk wat er is meegenomen. De politie heeft de inbraak in onderzoek.


EINDE BERICHTEN

-----------------------

(





(

---- --