Gemeente Alkmaar


Dit is een gezamenlijk persbericht van stichting YXIE en gemeente Alkmaar

Alkmaar, 31 mei 2010

YXIE verwelkomt nieuwe sponsor Leygraaf Wonen

Leygraaf Wonen is de nieuwste sponsor van cultuurpodium YXIE. Hans van de Leygraaf, algemeen directeur Leygraaf Wonen, Willem Laan, YXIE-voorzitter van de Raad van Toezicht en wethouder Cultuur Wim van Veen hebben maandag 31 mei 2010 het sponsorcontract ondertekend. Door het ter plekke beschilderen van een muur hebben Hans van de Leygraaf en Wim van Veen op een creatieve manier kleur aan de contractondertekening gegeven. Dit is de eerste stap in de 'Wall of Fame' die zo stapsgewijs bij YXIE moet ontstaan.

Het Alkmaarse makelaarskantoor Leygraaf draagt YXIE een warm hart toe. Hans van de Leygraaf: 'Zowel zakelijk als privé vind ik een initiatief als YXIE erg belangrijk. Het biedt de stad meer mogelijkheden voor kunst en cultuur voor íedereen, op een plek waar het hoort. Een centrumstad als Alkmaar heeft dit nodig om zich te positioneren in de regio. Bewoners willen ook graag meer kunst, cultuur en uitgaansgelegenheden in hun eigen stad, en YXIE sluit volledig aan op deze wensen. Ikzelf én mijn twee dochters zullen ook zeker van YXIE gaan genieten!'

Wim van Veen: 'Gemeente Alkmaar en stichting YXIE zijn verheugd met de steun van Leygraaf Wonen. Het is goed om te weten dat Alkmaarse bedrijven uitkijken naar de komst van YXIE. Ook steeds meer Alkmaarders worden enthousiast over YXIE en de prachtige plek die het Doelenveld straks zal zijn.'

Sponsorwerving
Cultuurpodium YXIE wordt voor een deel gefinancierd door sponsoring. Tot nu toe hebben al veel bedrijven en organisaties zich geschaard achter het nieuwe cultuurpodium van Alkmaar dat in 2013 haar deuren zal openen. Onder andere ARK audio video, Friesland Campina, Ontwikkelingsbedrijf Noord Holland Noord, Schenkeveld Advocaten, Schuurman Groep, Siemens Nederland, SNS REAAL, Taqa Energy, Thunnissen Ontwikkeling Noord en Reclamebureau Raadhuis zijn sponsors van YXIE. YXIE is trots op de bijdrage en blijk van vertrouwen van vele gerenommeerde bedrijven uit Alkmaar en regio.

YXIE
YXIE is het nieuwe cultuurpodium voor woord, beeld en geluid geïnspireerd op het gedachtegoed van Lucebert. YXIE biedt podium aan:


- film, theater, jazz, nieuwe muziek, poëzie en hedendaagse beeldende kunst,


- het volledige kunstenaarschap van Lucebert,


- kennisontwikkeling, educatie en debat.
Het interdisciplinaire centrum komt voort uit de vruchtbare samenwerking tussen de Alkmaarse broedplaats voor film en podium Provadja, de Stichting Lucebert en de gemeente Alkmaar. YXIE wordt gevestigd aan het Doelenveld, in een ensemble van historische gebouwen en de nieuwbouw paviljoens ontworpen door Claus en Kaan Architecten.

Meer informatie over YXIE vindt u op www.yxie.nl