Ingezonden persbericht


Corpac Huis onthult definitieve plannen voor de biodiversiteitstuin

Donderdag 27 mei werd het dan eindelijk openbaar; het definitieve ontwerp voor het gazon rondom het kantoorgebouw Het Corpac Huis aan het Reitseplein in Tilburg. Deze zomer wordt daar begonnen met de aanleg van een biodiversiteitstuin. De tuin is het resultaat van een samenwerking tussen Het Corpac Huis, ECNC en de provincie Noord-Brabant. Tevens is de gemeente Tilburg bij het plan betrokken, als eigenaar van een groot deel van de grond. Studenten van hogeschool Van Hall Larenstein hebben gezorgd voor het ontwerp van de biodiversiteitstuin.

Met de biodiversiteitstuin wil Het Corpac Huis een aantrekkelijke omgeving creëren voor planten en dieren en ook voor hun huurders en bezoekers. Er worden hagen geplant, bloemenweiden aangelegd, een poel gegraven en nestgelegenheid voor verschillende soorten vogels en insecten geboden. De aan te brengen voorzieningen zullen niet alleen de biodiversiteit rond Het Corpac Huis ten goede komen, maar ook bijdragen aan de toekomstgerichte en gastvrije uitstraling van het gebouw.

Om de toekomstige gebruikers van de tuin net zo enthousiast te maken als de initiatiefnemers, werd er het mini-symposium georganiseerd op de plek waar het allemaal gaat gebeuren. Tijdens het symposium tekende rector Oudejans van het tegenovergelegen Theresialyceum, de Countdown 2010 verklaring. Met het tekenen van deze verklaring geeft het lyceum aan het thema biodiversiteit op te zullen pakken in en rondom de school en in de lessen. Daarnaast is het voornemen om leerlingen actief te betrekken bij de ontwikkeling van de tuin.

De biodiversiteitstuin wordt dit najaar opgeleverd. De gemeente steekt er 110.000 euro in, Het Corpac Huis 20.000 euro en de provincie Noord-Brabant betaalt 25.000 euro.