Gemeente Barendrecht

Waak voor woninginbraak!

Gezamenlijke campagne tegen woninginbraken

BARENDRECHT (maandag 31 mei 2010) - De gemeente Barendrecht pakt in samenwerking met de Politie Rotterdam-Rijnmond het aantal woninginbraken in Barendrecht aan. Met de campagne 'Waak voor woninginbraak' geven de gemeente en de politie gedurende twee weken extra aandacht aan het beveiligen van woningen.

Het aantal inbraken in Barendrecht kent een golfbeweging, waarbij het aantal vooral tijdens vakantieperiodes de cijfers het hoogst zijn. Daarom wordt de voorlichtingscampagne juist nu gestart. Op vrijdag 4 juni staat het team van de gemeente en politie op de markt van Barendrecht-Centrum met informatie over het Keurmerk Veilig Wonen en SelectaDNA. Op woensdag 9 juni is het team op de markt van Barendrecht-Carnisselande te vinden.

Veilig wonen

Bij de stand is vooral informatie te vinden over het Keurmerk Veilig Wonen en SelectaDNA. De certificeringregeling Keurmerk Veilig Wonen is een veiligheidsinstrument dat bijdraagt aan de veiligheid in woningen en wooncomplexen.

SelectaDNA

Wordt er toch ingebroken en zijn er spullen gestolen? Dan wordt de kans dat de spullen teruggevonden worden groter door SelectaDNA. SelectaDNA is DNA dat in een laboratorium wordt gefabriceerd. Met de transparante markeringsvloeistof kunnen eigenaren kostbare spullen permanent merken. Gestolen en gevonden goederen kunnen aan de hand daarvan herleid worden naar de eigenaar. Op de markten kunnen inwoners informatie over SelectaDNA krijgen.


Noot voor redacties


Gemeente Barendrecht