Ingezonden persbericht


PERSBERICHT

SP tot VVD: bestuurders hoeven geen loonsverhoging te verwachten.

Amsterdam, 31 mei 2010
Op dag 12 van 21 Dagen Debat reageerde het panel op vragen over eventuele salarisverhogingen voor bestuurders. Het panel was opvallend eensgezind: loonsverhogingen voor bestuurders zijn niet aan de orde.

Jeanine Hennis-Plasschaert is duidelijk in haar antwoord: "bestuurders dienen het goede voorbeeld te geven". Diederik Samsom is van mening dat salarissen van bestuurders in de publieke sector moeten dalen tot onder de Balkenende-norm. Arjan El Fassed geeft aan dat de Balkenende-norm voor bestuurders in de semipublieke sector wettelijk vastgelegd moet worden. GroenLinks wordt hierin gesteund door de SP. Ed Anker brengt namens de ChristenUnie nuance aan, hij stelt dat bestuurders sinds de crisis niet meer zijn gaan verdienen. Jack Biskop wijst op het feit dat de overheid niet altijd invloed heeft op de hoogte van salarissen. Ook wijst hij op het Aanvullend Beleidsakkoord uit maart 2009 waarin een nullijn voor de overheidssector is afgesproken. Volgens Biskop is het "volstrekt ongeloofwaardig" dat de PvdA nu van deze lijn afwijkt.

Op 21DagenDebat.nl kan iedereen vragen stellen aan de politiek en stemmen op andere vragen. Dagelijks wordt de populairste vraag beantwoord door een roulerend panel van (aanstaande) Tweede Kamerleden. Op 7 juni komen de populairste vragen terug tijdens een groot live debat in de Stadsschouwburg in Amsterdam. Lees alle antwoorden op 21DagenDebat.nl.

21 Dagen Debat is een initiatief van De Publieke Zaak / De Nationale Dialoog in samenwerking met BKB (Booij, Klusman, Van Bruggen), Hyves en Favela Fabric. Met het project willen de initiatiefnemers de betrokkenheid van de burger bij het politiek-maatschappelijke debat vergroten.

===