Gemeente Rotterdam

2010 | 20a

31 mei 2010

Aanvulling en correctie weekberichten 31 mei t/m 6 juni 2010

Concerncommunicatie

Bezoekadres: Stadhuis

Coolsingel 40, Rotterdam

Postadres: Postbus 70012

3000 KP Rotterdam

Port Authority New York bezoekt Rotterdam

Dinsdag 1 t/m donderdag 3 juni bezoekt een delegatie van Port Authority New York / New Jersey onder leiding van Chris Ward (CEO) Rotterdam. Havenwethouder Jeannette Baljeu ontvangt de delegatie dinsdag 1 juni om 12.00 uur op de Nieuwe Maze, die afgemeerd ligt aan de Wilhelminapier. Burgemeester Ahmed Aboutaleb ontmoet hen op woensdag 2 juni om 8.15 uur tijdens een ontbijt op de Euromast. Gemeente Rotterdam, Port Authority NY / NJ en de Nederlandse overheid werken samen op het gebied van waterfront ontwikkelingen. De zogenoemde Brooklyn-Rotterdam Waterfront Exchange is een forum voor Amerikaanse en Nederlandse managers en deskundigen om ervaringen, innovatieve oplossingen, nieuwe strategieën en "best practices" over herstructurering van verouderde havengebieden met elkaar uit te wisselen. Rotterdam vervult hierin met Stadshavens een voortrekkersrol.

(Voor meer informatie: Nina Miezelmoe, Concerncommunicatie Bestuursdienst, tel. 010 - 267 3410)

Wethouder De Jonge reikt Knokker Award 2010 uit

Wethouder Hugo de Jonge (Onderwijs, Jeugd en Gezin) reikt op woensdag 2 juni om 16.00 uur de Knokker Award 2010 uit in de Burgerzaal van het stadhuis. Veel jongeren leveren dagelijks een gevecht met school of thuis, de straat of met zichzelf. Om te voorkomen zij buiten de boot vallen, moeten zij leren zelfstandig na te denken en bewuster keuzes te maken. Met dat doel ontwikkelde Stichting Reflex in samenwerking met de gemeente Rotterdam, Rabobank, de Rotary, en VDM creative communication het lespakket KiesJijZelf voor Vmbo-leerlingen. Uitgangspunt van het project is: "je krijgt pas respect als je een knokker bent." Tijdens de finale op het stadhuis van Rotterdam presenteren de grootste knokkers zich met een videoclip en een interview. Na een Lagerhuisdebat maakt een jury onder voorzitterschap van wethouder Hugo de Jonge de winnaar van de Knokker Award bekend. Presentatie is in handen van Jeroen Naaktgeboren van de Woorddansers.

(Voor meer informatie: Odie Geerligs - van Eupen, Concerncommunicatie Bestuursdienst,

tel. 06 - 5107 4786)

Burgemeester Aboutaleb opent Dreamnight 2010 Blijdorp

Burgemeester Ahmed Aboutaleb opent op vrijdag 4 juni om 18.00 uur in Diergaarde Blijdorp de poorten voor de kinderen die de Dreamnight 2010 bezoeken. "Dreamnight at the Zoo" is één avond per jaar, bij voorkeur op de eerste vrijdag van juni (op het zuidelijke halfrond de eerste vrijdag van december) waarop de dierenparken gratis opengaan voor chronisch zieke en gehandicapte kinderen en hun familieleden, uitsluitend met een geldig toegangsbewijs verstrekt door de regionale ziekenhuizen.

(Voor meer informatie: Blijdorp Communicatie: Lex Noordermeer, 010 - 443 1427)

En verder...

neemt burgemeester Aboutaleb op woensdag 2 juni om 10.00 uur de uitkomsten in ontvangst van het onderzoek naar de vraag "hoe geven we Antillianen in Rotterdam hun trots terug?" van hogeschool InHolland in kamer 103 van het stadhuis. Bericht vervalt (dit betreft een interne bijeenkomst).

(Voor meer informatie: Robbert van Heiningen, directie Veiligheid, tel. 010 - 267 3384)



Gemeente Rotterdam