Ingezonden persbericht


persbericht 31-05-2010

Ten Sijthoff behaalt 12e plaats in halve finale IFSC World Cup Boulderen in Wenen

Afgelopen weekend wist de 27 jarige sportklimmer Casper ten Sijthoff de halve finales te bereiken van de IFSC World Cup Boulderen in Wenen. In de halve finale, waarin de 20 beste klimmers het tegen elkaar opnamen, behaalde de Amsterdammer de 12e plaats. Winnaar van de wereldbekerwedstrijd in Wenen werd de Oostenrijker Kilian Fischhuber die hierdoor de eerste plaats behoud in de worldcup ranking. Ten Sijthoff is als beste Nederlander in deze ranking terug te vinden op de 21e plaats. Twee weken geleden kwam Ten Sijthoff, tijdens de eerste wereldbekerwedstrijd van dit jaar in Greifensee, niet verder dan een 55e plaats.

Resultaten overige Nederlanders
De overige Nederlands Teamleden wisten in Wenen, net als tijdens de eerste wereldbekerwedstrijd in Greifensee, geen halve finale plaatsen te behalen. Wouter Jongeneelen (Teteringen)(39e) en Nicky de Leeuw (Rotterdam) (31e) zaten er weer dicht tegen aan maar misten net dat beetje extra in om zich te onderscheiden in het deelnemersveld met minimale verschillen. Michiel Nieuwenhuijsen (Rotterdam) kwam tijdens zijn worldcup debuut niet verder dan de 57e plaats.

Bij de dames stond Vera Zijlstra (Eindhoven) met een 27e plaats al met één been in de halve finale, helaas kwam ook zij net tekort. Vera, dit seizoen weer in actie na een schouder operatie, verbeterde zich sterk ten opzichte van de eerste wereldbekerwedstrijd van dit seizoen waar zij niet verder kwam dan de 45e plaats. Channah Brandsema (Veenendaal) eindigde tijdens haar tweede internationale wedstrijd op de 47e plaats.

Volledige resultaten Wenen:
http://www.ifsc-climbing.org/index.php?page_name=resultservice&comp=10_WC_WI&cat=ICC_MB

Livestream worldcup te groot succes
De wereldbekerwedstrijd in Wenen was de eerste die volledig live uitgezonden werd via internet door livestream-professionals van 247.tv. De aandacht hiervoor was voornamelijk tijdens de finale zo groot dat bij veel klimfans het beeld zwart bleef omdat het dataverkeer teveel werd.

IFSC World Cup Boulder Eindhoven 2010 - 25 en 26 juni Op 25 en 26 juni vind er een worldcup boulderen plaats in Eindhoven. De beste klimmers van de wereld zijn dan in eien land in actie te zien. Meer informatie:http://www.worldcupboulder.nl/nl/Pers%20info

IFSC World Cup Seizoen Boulder 2010
14./15.05.2010 - Greifensee (SUI)
28.-30.05.2010 - Wien (AUT)
04./05.06.2010 - Vail (USA)
17.-21.06.2010 - Moscow (RUS)
25./26.06.2010 - Eindhoven (NED)
03./04.07.2010 - Sheffield (GBR)
30./31.07.2010 - Munich (GER)

Boulderen
Boulderen is de meest expressieve en spectaculaire tak van de klimsport: kort, krachtig en atletisch. In korte routes (boulders) wordt er op gevarieerde en veelal overhangende klimwanden van vijf meter hoog geklommen. Zonder touwzekeringen, met valmatten. Tijdens de World Cup laten de beste boulderaars ter wereld zien wat ze in huis hebben. Boulderen is een categorie 1 topsport bij het NOC*NSF en heeft een Olympische status bij het Internationaal Olympisch Comité. Er zijn op dit moment twee Nederlandse Teamleden met een NOC*NSF-topsportstatus.