ADO Den Haag

Van den Brom nieuwe hoofdtrainer ADO Den Haag

Maandagavond 31 mei heeft ADO Den Haag met trots John van den Brom voorgesteld als nieuwe hoofdtrainer van de Eredivisieclub.

Van den Brom (43 jaar) komt over van AGOVV, waar hij de afgelopen drie seizoenen hoofdcoach was. Hij tekent een overeenkomst bij ADO Den Haag voor twee jaar.

Als profvoetballer maakte Van den Brom zijn debuut voor Vitesse, waar hij in zeven seizoenen 225 wedstrijden speelde en 80 keer tot scoren wist te komen. Vanuit Arnhem maakte hij de overstap naar Ajax, waar hij twee seizoenen speelde. Na een jaar Istanbulspor keerde hij terug op het oude nest bij Vitesse waar hij vervolgens nog eens vijf seizoenen speelde. Van den Brom speelde ook twee maal voor Oranje. Zijn carrière werd afgesloten bij De Graafschap waar hij in het seizoen 2002/2003 zijn laatste wedstrijd speelde. Hij bracht zijn totaal op 432 wedstrijden in het betaald voetbal en 107 doelpunten.

Bij De Graafschap bleef hij na zijn actieve loopbaan als hoofdscout werkzaam. Hij werd hoofdtrainer van de amateurs van Bennekom en trad in 2004 weer in dienst bij zijn oude club Ajax als hoofd jeugdopleiding en trainer van Jong Ajax. In 2007 maakte hij de overstap naar AGOVV.




ADO Den Haag