Gemeente Kapelle

Nationale Straatspeeldag 2 juni 2010: doe je mee?

Het is van groot belang dat kinderen buiten spelen en sporten. Onder meer omdat dit bijdraagt aan de sociale contacten tussen kinderen en tieners onderling. Op woensdag 2 juni 2010 is er weer een Nationale Straatspeeldag.

Ouders, begeleiders en vrijwilligers worden opgeroepen om in hun eigen buurt een actief programma voor kinderen te organiseren. Om deze actie te promoten wil het jongerenwerk tips geven en hulp bieden om een Straatspeeldag bij u in de buurt te organiseren. Er moet dan gedacht worden aan dranghekken, vergunningen, EHBO-koffers, het afzetten van de straat et cetera.

Â

Cheque t.w.v. ⬠100,-

De eerste vijf straten die zich aanmelden, krijgen eenmalig een spekcheque van ⬠100,- om een leuk kinderprogramma op te zetten in hun eigen buurt. Voorwaarde is dat bij aanmelding een initiatiefgroep bekend is (minimaal 2-3 mensen) en er een opzetje van de dag gemaakt is. Het programma hoeft niet uitgebreid te zijn: waterballonnen gooien, stoeptekenen of een spelletjesparade. Alles is mogelijk. De televisie werkt ook mee aan de Straatspeeldag. Op die dag gaan de uitzendingen op tv en de website van Nickelodeon tussen 13.00 â 17.00 uur letterlijk âop zwartâ en worden kinderen aangemoedigd om buiten te gaan spelen.

Â

Informatie

Straten kunnen zich enkel aanmelden via c.scheermeijer@kapelle.nl. Voor meer informatie kunt u van woensdag t/m vrijdag contact opnemen met de heer C. Scheermeijer via 06 â 51 28 17 42.

Tevens kunt u voor meer informatie kijken op
www.veiligverkeernederland.nl > Zelf in actie > Straatspeeldag.

Â

Â