Rijksvoorlichtingsdienst

Prinses Màxima spreekt bij evenement 'Growing SMEs: It's time to invest'

Hare Koninklijke Hoogheid Prinses Máxima der Nederlanden houdt woensdagochtend 2 juni in de Fokkerterminal in Den Haag een toespraak tijdens het evenement 'Growing SMEs: It's time to invest'. Het evenement richt zich op het koppelen van investeerders aan ondernemers uit het midden- en kleinbedrijf in ontwikkelingslanden (SMEs, Small and Medium Sized Enterprises), het informeren over diverse vormen van ondernemerschapsontwikkeling en het stimuleren van netwerken. De bijeenkomst is een initiatief van het BiD Network, het ministerie van Buitenlandse Zaken en Spark.

Prinses Máxima houdt een toespraak in haar hoedanigheid van 'Special Advocate for Inclusive Finance for Development' van de Secretaris-Generaal van de Verenigde Naties. Andere sprekers zijn onder anderen Steven Koltai, oprichter van het 'Global Entrepeneurship Program' van de Verenigde Staten en John Waseilewski, directeur Ontwikkelingskredieten van Amerikaanse hulporganisatie USAID.

De Prinses bezoekt verder een marktplaats waar 75 ondernemers uit 18 landen hun activiteiten presenteren en spreekt met een aantal investeerders.

BiD Network, Business in Development, is een Nederlandse non-profitorganisatie die duurzame ontwikkeling van het midden- en kleinbedrijf in opkomende economieën stimuleert. De organisatie wordt gefinancierd door het ministerie van Buitenlandse Zaken, de Nationale Postcodeloterij en de Nationale Commissie voor internationale samenwerking en Duurzame Ontwikkeling (NCDO). Spark is een internationale non-profitorganisatie die jongeren in oud-conflictgebieden ondersteunt bij het oprichten van een onderneming.

Noot voor redacties (