GroenLinks Weert


Presentatie Transition Towns

Maandag 10 mei 2010, 11:37u - Jefta van Garderen Presentatie Transition Towns

In het kader van de Week van de Bethelkerk vindt een bijzondere lezing plaats. Op woensdag 2 juni komt de organisatie Transition Towns Tilburg naar Weert om te vertellen hoe men daar op lokale schaal bezig is om het leven duurzamer te maken door oplossingen die iedereen zelf kan uitvoeren. Veranderingen van onderop!

Transition Towns zijn lokale gemeenschappen (grote en kleine steden, dorpen, wijken, eilanden) die zelf aan de slag gaan om hun manier van wonen, werken en leven minder olie-afhankelijk te maken. Piekolie en klimaatverandering zijn de belangrijkste drijfveren om in actie te komen voor verandering van onderop!

Transition Towns werken aan oplossingen en laten zien hoe je die zelf organiseert. Het Transition Towns-concept doet een beroep op de eigen inzichten, wijsheid, creativiteit en ervaringen van gewone mensen.

Transition Towns zijn gebaseerd op de kracht van de lokale gemeenschap.

De Transition initiatieven hebben een ambitieus doel: je eigen stad, wijk, dorp of (ei)land voorbereiden op de combinatie van een permanente oliecrisis (Piekolie), de klimaatcrisis, en de noodzaak om te schakelen naar een economie die niet afhankelijk is van fossiele brandstoffen. En dat kan!

Woensdagavond 2 juni 20:00 uur

In september 2009 startte ook in Tilburg een initiatief. Irma Lamers komt hierover vertellen en gaat in op de kansen en uitdagingen die zij op hun weg vonden en de behaalde doelen

Meer informatie:
Week van de Bethelkerk: www.bethelkerk-weert.nl Transition Towns: www.transitiontowns.nl
Transition Towns Tilburg: www.tilburg.transitiontowns.nl of www.tttilburg.wordpress.com

De Bethelkerk is gelegen aan de Maaspoort 30 in Weert. Entreeprijs EUR 5,=
Meer informatie via 0495 550598 of via ons contactformulier