Soul meets Symphony

11/05/2010 13:26

Entrée Vereniging Jong Publiek

Soul Symphonic, 2 juni 2010, Concertgebouw Amsterdam met Holland Symfonia olv Charles Floyd, The Trammps, Boris, Jenny Lane, Brown Hill en Michelle David

Op woensdag 2 juni 2010 verandert de Grote Zaal van het Concertgebouw in een dampende soulclub. Entrée en Holland Symfonia presenteren dan Soul Symphonic. The Trammps, Boris, Jenny Lane, Brown Hill en Michelle David delen het podium met het tachtigkoppige orkest Holland Symfonia. Soul Symphonic brengt de soul van de jaren '60 en '70 samen met de soul van nu. De solisten brengen zowel hits van toen als speciaal voor deze gelegenheid gearrangeerde versies van hun eigen werk ten gehore. De muzikale leiding is in handen van de Amerikaanse dirigent Charles Floyd.

Programma en artiesten

Het concert begint om 21:00 uur. De avond bestaat uit drie delen: Motown, Phillysound (Philadelphiasound) en tot slot de soul van nu. Om de sound van de jaren '60 en '70 te doen herleven komen sterren van toen naar Nederland: The Trammps. Deze Grammy Award winnende heren uit Philadelphia werden in 2005 opgenomen in de Hall of Fame in New York. Zet je schrap voor een Disco Inferno! Boris vaart sinds het winnen van Idols in 2004 zijn eigen koers. Hij bracht drie succesvolle albums uit, speelde op Noorderslag en North Sea Jazz en won in 2007 een Edison. Samen met Jenny Lane toerde hij dit voorjaar door Nederland. Eerder kreeg zij het Apollo Theater in New York al aan haar voeten en stond ze in het voorprogramma van Joss Stone. Het nieuwe soulfenomeen Brown Hill bewijst tijdens Soul Symphonic dat Nederland niet meer om hem heen kan. Michelle David - één van de Soul Sisters van Big, Black & Beautiful - verzorgde eerder de backingvocals van Diana Ross. Dirigent Charles Floyd werkte samen met o.a. Patti LaBelle, Stevie Wonder, Elton John en Sting. In 2009 dirigeerde hij het inauguratieconcert van Barack Obama.

Afterparty

Kaarten voor Soul Symphonic geven na afloop van het concert gratis toegang tot Classic Noodlanding! in Paradiso.

Bij dit persbericht is een bijlage zichtbaar op www.perssupport.nl





http://www.entreeweb.nl