Gemeente Zijpe


Voorronden Knikker kampioenschap 2010


Op 2 juni organiseert Sportservice Schagen de grote finale van het Noordkop knikkerkampioenschap. Kinderen die op de basisschool in groep 3 tot en met groep 8 zitten kunnen hier aan mee doen. Na de meivakantie beginnen de voorronden. Op verschillende schoolpleinen in de gemeente Niedorp, Wieringen, Wieringermeer, Harenkarspel, Schagen, Anna Paulowna en Zijpe zullen voorronden worden gehouden. Op basisscholen in de betreffende gemeenten hangen posters waarop de data en locaties staan.

In het voorjaar worden de knikkers weer uit de kast gehaald. Op schoolpleinen wordt in de pauzes en na schooltijd fanatiek geknikkerd. Jong en oud spelen tegen elkaar. Leeftijd speelt amper een rol in dit leuke spel. Een mooi moment voor de knikkeraars om zich te meten met andere kinderen uit de Noordkop.

In de voorronden zullen totaal 72 kinderen zich kunnen plaatsen voor het toernooi. Op 2 juni op het schoolplein van de Spoorbuurtschool in Anna Paulowna zullen de finalisten hun krachten met elkaar gaan meten. De winnaar mag zich Noordkop knikkerkampioen 2010 noemen.Â

Voor de voorronden kunnen kinderen zich ter plekke opgeven. Knikkers zijn aanwezig en de spelregels worden aan het begin uitgelegd. Aan het einde van elke voorronde worden de spelers die zich geplaatst hebben voor de finale bekend gemaakt. De spelers krijgen een brief mee naar huis waar alle informatie voor de finale in staat.

Voor meer informatie kunt u terecht bij Marjolein van Vugt van Sportservice Schagen via de mail mvanvugt@sportserviceschagen.nl of via telefoonnummer 0224-214774