Technische Universiteit Delft

Promotie: Microporous

door M&C

Promotie van De heer J.M. Castillo Sànchez: "Molecular simulations in microporous materials: adsorption and separation"

07 juni 2010 | 10:00 uur
plaats: Aula TU Delft

De heer J.M. Castillo Sànchez | Licenciado en Ciencias FÃsicas, Spanje
promotor 1 | Prof.dr. S. Calero U.Pablo de Olavide promotor 2 | Prof.Dr.-Ing. J. Gross 3mE/ TU Stuttgart coprom. | Dr.ir. T.J.H. Vlugt UHD-3mE

Molecular simulations in microporous materials: adsorption and separation

In dit proefschrift zijn moleculaire simulaties gebruikt voor het bestuderen van de adsorptie en diffusie van moleculen in microporeuze materialen. Deze materialen worden veelvuldig in de industrie gebruikt voor adsorptie, scheidingen en katalyse. Voor hun toepassing is het van groot belang om te weten wat er op de moleculaire schaal in deze materialen gebeurt. In dit proefschrift zijn verschillende toepassingen van verschillende zeolieten en âmetal organic frameworksâ onderzocht. De adsorptie van water in hydrofobe zeolieten is zeer gevoelig voor kleine veranderingen in de zogenaamde âforce fieldâ parameters. De scheiding van water en alcoholen met behulp van het hydrofobe zeoliet DDR vindt plaats door verschillen in diffusie en niet door verschillen in adsorptie. De interactie van de dipolen in water is verantwoordelijk voor het speciale gedrag van water in het materiaal Cu-BTC. Deze eigenschap kan worden gebruikt om water te scheiden van andere moleculen. Het materiaal IRMOF-1 lijkt een geschikt materiaal voor de opslag van de verschillende componenten van aardgas. Echter, Cu-BTC is geschikter voor de scheiding van deze componenten. Het materiaal MIL-47 kan worden gebruikt om het bestaande Parex te verbeteren/ De adsorptieselectiviteit van xyleen isomeren wordt veroorzaakt door verschillen in pakkingsefficiëntie van de verschillende isomeren.

Meer informatie?
Voor inzage in proefschriften van de promovendi kunt kijken in de TU Delft Repository op: repository.tudelft.nl. TU Delft Repository is de digitale vindplaats van openbare publicaties van de TU Delft. Proefschriften zullen binnen een paar weken na de desbetreffende promotie in de Repository te vinden zijn.

Â