Gemeente Edam-Volendam

Buitenspeeldag woensdag 2 juni 2010

Op 2 juni 2010 wordt voor de tweede keer de landelijke buitenspeeldag georganiseerd! De landelijke buitenspeeldag is de dag waarop we met z´n allen gaan buitenspelen. Ook de gemeente Edam-Volendam wil alle kinderen aanmoedigen om op woensdag 2 juni lekker buiten te gaan spelen. Buitenspelen is niet alleen erg leuk maar ook goed voor de gezondheid. Om dit te ondersteunen gaat op de buitenspeeldag de tv zender Nickelodeon en hun website letterlijk op zwart van 13:00 tot 17:00 uur.

De enthousiaste medewerkers van Sport-Koepel zullen op deze dag leuke activiteiten organiseren in zowel Edam als Volendam. In Edam zullen de activiteiten plaatsvinden op de verharde speelvelden van de Singel. In Volendam zullen activiteiten gaan plaatsvinden op het Cruijff Court in het Siem Lut Park. Op dit moment zijn we nog druk bezig met de invulling van deze dag. Houdt de website www.sport-koepel.nl in de gaten voor het definitieve programma. De activiteiten vinden plaats van 13:00 tot ± 17:00 uur.

Dus op woensdagmiddag 2 juni moet je niet binnen blijven zitten, maar lekker buiten spelen!

Nieuw!: activiteitenkisten

Wilt u als buurtvereniging ook activiteiten organiseren in het kader van de buitenspeeldag dan kunt u voor tips en communicatiemateriaal kijken op www.buitenspeeldag.nl. Als u echter de weg wilt afzetten en/of gebruik wilt maken van een geluidsinstallatie dient u wel een vergunning aan te vragen. Dus bent u van plan activiteiten te organiseren, check dit voor de zekerheid wel even.

De gemeente Edam-Volendam stelt activiteitenkisten beschikbaar voor deelnemende buurtverenigingen met leuk speelmaterialen voor een fantastische buitenspeeldag. De buurtverenigingen mogen de activiteitenkisten houden want buitenspelen is natuurlijk altijd leuk! Zorg dat je snel aanmeldt, want het aantal kisten is beperkt.

Voor vragen over de buitenspeeldag kunt u terecht bij:

Lars Koopman

Onderwijs, Sport & Welzijn

Tel. 0299-398309