Gemeente Rotterdam

gemeenschapstuin oudeland op 2 juni 2010 officieel geopend

21 mei 2010 | Deelgemeente Hoogvliet | nieuwsbericht

De gemeenschapstuin Oudeland, waarvoor op 11 november 2009 het officiële startsein is gegeven, wordt op woensdagmiddag 2 juni aanstaande feestelijk geopend. Hoogvliet heeft hiermee de eerste gemeenschapstuin in Rotterdam.

Het programma ziet er als volgt uit:
13.30 uur start officiële programma
13.55 uur ballonnen oplaten
14.00 uur activiteiten zoals schminken, jeu de boules, popcorn eten, plantjes planten, tasjes verven en djembé workshops. Verder wordt er een loterij gehouden voor de naam van de nieuwe tuin en is de Leefstijlkar aanwezig met gezonde drankjes
16.00 uur einde

De openbare tuin, gelegen aan de Desdemonastaat 135 naast Villa De Notenkraker, is bedoeld voor ontmoetingen tussen wijkbewoners zodat de leefbaarheid en de sociale samenhang in de wijk wordt bevorderd. Verder is de tuin zeer geschikt voor natuureducatie. Het onderhoud en het beheer van de tuin wordt zoveel mogelijk uitgevoerd door mensen uit de wijk die leer- en werkervaring op willen doen en cliënt zijn bij Sociale Zaken en Werkgelegenheid.

Het project is gefinancierd door de dienst Sociale Zaken en Werkgelegenheid, dienst Jeugd, Onderwijs en Samenleving en Woonbron. Verder zijn er naast de deelgemeente vele andere partners betrokken: obs De Notenkraker, pcbo Oudelandschool, Ontwikkelingsbedrijf Rotterdam, Gemeentewerken, Stichting Welzijn Hoogvliet, Buitenschoolse Opvang en Kinderopvang plus actieve bewoners uit de wijk. Het ontwerp is gemaakt door Tuinatelier Jaqueline van der Lubbe en Hovenier Binder zorgde voor de aanleg en inrichting.