Gemeente Valkenswaard

Straatspeeldag 2 juni

Nationale Straatspeeldag 2 juni

Op woensdag 2 juni is het weer Nationale Straatspeeldag. De verkeersveiligheidsorganisatie Veilig Verkeer Nederland organiseert deze dag samen met ouders, buurtverenigingen en scholen in het hele land. Zij vragen op die dag aandacht voor de kwetsbare positie van kinderen in het verkeer en ook het belang van bewegen en spelen telt mee.

De GGD Brabant-Zuidoost ondersteunt dit van harte en trakteert alle kinderen die in deze gemeente op 2 juni deelnemen aan de Straatspeeldag. Buitenspelen en bewegen is immers leuk en gezond. Het zou voor alle kinderen iets heel vanzelfsprekends moeten zijn. Kinderen hebben dagelijks een uur beweging nodig.

In Valkenswaard worden in overleg met de gemeente op die dag diverse straten afgesloten voor het verkeer, zodat kinderen daar veilig kunnen spelen. Hieronder volgt een overzicht van de Straatspeeldagactiviteiten in de gemeente Valkenswaard.

* Straatspeeldag in de Kaarsmakerwei in Dommelen van 09.00 uur tot 19.00 uur. In verband hiermee is de Kaarsmakerwei afgesloten vanaf de Spinnerwei / Schutterwei en vanaf de Korfvlechterwei / Schutterwei.

* Straatspeeldag in de Molenstraat van 12.00 uur tot 18.00 uur. De Molenstraat is afgesloten voor verkeer vanaf de fietssluis Havik/ Lannervalk tot en met de rotonde.

* Straatspeeldag in Borkel en Schaft in de Beugelstraat / Kruisboogstraat van 13.00 uur tot en met 18.00 uur. Beide straten worden in hun geheel afgesloten. Ook de Sportparkdreef vanaf de Bruggerdijk tot en met het gebouw van Jong Nederland.