Symposium Grensverleggende visionairs op mobiliteitsgebied

21/05/2010 15:04

Rai Vereniging

Geachte redactie,

Graag nodigen wij u uit voor het symposium 'Grensverleggende visionairs op mobiliteitsgebied'. Een symposium dat georganiseerd wordt door Auto Aanpassers Nederland (AAN) en het CBR op woensdag 2 juni aanstaande op de Supportbeurs in de Jaarbeurs Utrecht. Het symposium vraagt aandacht voor automobiliteit voor mensen met een lichamelijke beperking. De AAN is een sectie binnen de Afdeling Speciale Voertuigen van RAI Vereniging.

De groep minder validen of mensen die zich moeilijker kunnen verplaatsen, groeit naar verwachting de komende 15 jaar naar 5 miljoen mensen. Met een vergrijzende bevolking in combinatie met bezuinigingen in de zorgsector wordt zelfredzaamheid steeds belangrijker. Een uitdaging voor de autoaanpassers in Nederland, die met allerlei innovaties komen om mensen met lichamelijke beperkingen deel te laten nemen aan het verkeer.

Programma

15.15 uur Ontvangst

15.30 uur

Met het CBR de weg op verantwoorde mobiliteit, Jos de Vries (Manager CBR, Autoaanpassingen en Rijtesten)

Joystickbesturingsysteem Joysteer, Sjaak Hinkenkemper, directeur Bever Car Products

Veilig autorijden door slechtzienden mogelijk, Jan Koopman, klinisch fysicus Koninklijke Visio, expertisecentrum voor slechtziende en blinde mensen

Door het leven met 400 PK, Rainer Küschal, oprichter van het gelijknamige succesvolle Zwitserse rolstoelmerk en fanatiek autocoureur.

16.00 uur

Proefondervindelijk kennismaken met de producten op het AAN Autoplein gelegen op het buitenterrein tussen de hallen 7 en 9.

Datum : woensdag 2 juni 2010

Tijd : 15.15 uur

Locatie : Marijkezaal, Jaarbeurs Utrecht

Parkeren : Bij de Jaarbeurs, u ontvangt uitrijkaart bij uw bezoek.

Op de Supportbeurs, 2 t/m 5 juni, zijn alle leden van de AAN vertegenwoordigd.

Het thema van de AAN op de Supportbeurs is Mobiliteit en Sportiviteit. Op het buitenterrein tussen de hallen 7 en 9 is een parcours van 4.000m2 aangelegd waar bezoekers aangepaste auto's kunnen uitproberen en waar bijzondere sportieve aangepaste auto's worden tentoongesteld, waaronder de AC Cobra raceauto van Rainer Küschall. In samenwerking met Invacare heeft de AAN de Zwitserse autocoureur naar Nederland weten halen.

http://www.raivereniging.nl