Gemeente Soest

Verspreiding van de kandidatenlijsten vanaf 2 juni

21 mei 2010

Op woensdag 9 juni 2010 vinden de Tweede Kamerverkiezingen plaats. Deze week ontvangen de stemgerechtigden in Soest hun stempas waarmee zij in elk willekeurig stemlokaal hun stem kunnen uitbrengen. Vanaf 2 juni ontvangen inwoners de kandidatenlijst voor de Tweede Kamerverkiezingen in hun brievenbus.

Stempas

Met de stempas zijn inwoners vrij om te bepalen bij welk stembureau zij op 9 juni in Soest willen gaan stemmen. Kiesgerechtigden moeten deze stempas samen met een identiteitsbewijs (zoals paspoort, Nederlandse identiteitskaart of rijbewijs), dat maximaal 5 jaar verlopen mag zijn, meenemen naar het stembureau. Kiezers die zich niet kunnen identificeren, kunnen ook niet stemmen. De stembureaus zijn op 9 juni geopend van 7.30 uur tot 21.00 uur.

Stembureaus toegankelijk voor minder validen

In de gemeente Soest zijn alle stembureaus toegankelijk voor mindervaliden. Er kunnen echter altijd kleine ongemakken blijven bestaan, zoals een deurdranger of een veiligheidshekwerk bij de uitgang van een schoolplein.

Mindervaliden die het zekere voor het onzekere willen, kunnen probleemloos terecht bij de stembureaus in:

* Gemeentehuis Soest, Raadhuisplein 1

* Ontmoetingscentrum De Klarinet, Klarinet 39
* Zorgcentrum Molenschot, Dalplein 2-4

* Woonzorgcentrum Mariënburg, Burg. Grothestraat 80
* Ontmoetingscentrum Klaarwater, Wiardi Beckmanstraat 475
* Zorgcentrum De Drie Eiken, Dorpsplein 18, Soesterberg

Rode potlood

Wederom wordt er gestemd met behulp van het rode potlood. In het stembureau ontvangt de kiezer na het inleveren van zijn stempas een stembiljet. In het stemhokje kan de kiezer zijn keuze kenbaar maken door op het stembiljet het vakje bij de kandidaat van zijn/haar keuze rood te maken. Daarna deponeert de kiezer zijn/haar stembiljet in de stembus.