Gemeente Echt-Susteren


BOEK-gemeenten ondertekenen convenant

Op woensdag 2 juni ondertekenen de zogenaamde BOEK-gemeenten (de gemeente Boxmeer, de Intergemeentelijke Sociale Dienst Optimisd, de gemeente Echt-Susteren en de gemeente Kerkrade) het convenant DPS-matrix in het gemeentehuis in Boxmeer.

Â

In dit convenant wordt bekrachtigd dat zij samen een instrument, de zogenaamde DPS-matrix, ontwikkelen waarmee afdelingen Sociale Zaken van gemeenten hun bedrijfsvoering beter en efficiënter kunnen organiseren.

Â

DPS staat voor Diagnose-, Plan-, en Sturingsinstrument. Simpel gezegd worden met behulp van dit webbased instrument de werkprocessen efficiënter ingezet en verbetert daarmee de dienstverlening aan burgers die afhankelijk zijn van een uitkering. Daarbij wordt de persoonlijke situatie van de klant als uitgangspunt genomen en is er minder last van bureaucratie.

Â

VNG

Voor de ontwikkeling van deze DPS matrix ontvangen de gemeenten subsidie van de Vereniging van Nederlandse Gemeenten (VNG). De gemeenten hebben een aanbesteding uitgeschreven, waarop bedrijven die de matrix willen ontwikkelen kunnen inschrijven. Volgens planning is de matrix eind dit jaar gereed.

Â