Vakcentrum Levensmiddelen

LeerPortaal: Training Situationeel Leidinggeven

Datum: van 02-06-2010 t/m 02-06-2010
Telefoon: 0348419771

De training vindt plaats op woensdag 2 en woensdag 16 juni en beslaat 4 dagdelen.

Managen met stijl

Een leidinggevende mag van medewerkers meer verwachten dan alleen hard werken en het uitvoeren van taken. Inzet voor de klant, een positieve houding, betrokkenheid en motivatie om de doelstellingen van het bedrijf te behalen, zijn zaken die zeker van belang zijn. Medewerkers verlangen op hun beurt van leidinggevenden afwisselend en uitdagend werk, mogelijkheden voor persoonlijke groei en oprechte belangstelling voor hen als persoon.

Een leidinggevende is dus zowel taak- als relatiegericht bezig, wat tot uiting komt in de stijl van leidinggeven en de manier waarop met medewerkers wordt omgegaan.

Situationeel leidinggeven is een managementstijl die rekening houdt met drie belangrijke zaken: de taakbekwaamheid van de medewerker, de kenmerken van de werksituatie en de voorkeurstijlen van de leidinggevende. In de training Situationeel leidinggeven worden deze drie aspecten succesvol gecombineerd en toegesneden op uw praktijk van leidinggeven. U krijgt meer inzicht in de effecten van de juiste stijl van leidinggeven en leert uw eigen stijlvoorkeuren beter te benutten. Ook wordt u getraind in het voeren van gesprekken in de verschillende stijlen van leidinggeven.

Klik hier voor de specificaties van de training of om aan te melden.