Gemeente Kampen




Ruimtelijk ontwerpatelier 's-Heerenbroek van start

Aanstaande woensdag 2 juni en donderdag 3 juni is de oude zuivelfabriek in 's-Heerenbroek omgetoverd tot een "ontwerpatelier" voor ruimtelijke planvorming rond 's-Heerenbroek.
Op deze dagen gaan een aantal dorpsbewoners uit 's-Heerenbroek en een flink aantal deskundigen op het gebied van ruimtelijke ordening, stedebouw en infrastructuur, natuur, water, landschap en recreatie, twee volle dagen aan de slag om zich te buigen over de inrichting van 's-Heerenbroek en het omliggende buitengebied.

Onder begeleiding van de Dienst Landelijk Gebied, die de werkvorm "Schetsschuit" heeft bedacht, moeten de aanwezigen elkaar inspireren en motiveren om een zo goed mogelijk uitwerkingsplan voor 's-Heerenbroek in relatie tot de ruimere omgeving te ontwikkelen.

De gemeente Kampen heeft deze werkvorm gewonnen bij een prijsvraag die namens de provincie Overijssel was uitgeschreven door Atelier Overijssel.

De resultaten van deze dagen zullen vervolgens verder worden uitgewerkt tot één geheel, dat op 21 juni aan de bestuurders van Kampen, Zwolle en de Provincie zal worden gepresenteerd.

template afbeelding

Gemeente Kampen | Burgemeester Berghuisplein 1 | 8261 DD | info@kampen.nl | www.kampen.nl |