Technische Universiteit Eindhoven

Balkenende op TU/e in debat met studenten

Geplaatst: 31 mei, 2010

Premier Jan Peter Balkenende brengt komende woensdag, 2 juni, een bezoek aan de TU/e. Vanaf half twee praat hij onder meer over zijn premierschap, de komende verkiezingen en het hoger onderwijs. Daarna gaat hij met de zaal in debat. De bijeenkomst is vooral bedoeld voor studenten.

Wie meer wil weten over hoe de CDA-lijsttrekker bijvoorbeeld het hoger onderwijs in de nabije toekomst ziet, of wat zijn partij van plan is met de studiefinanciering, kan om half twee aanschuiven in de Blauwe Zaal van het Auditorium. In dezelfde zaal is eerder die dag, vanaf 11.45 uur, overigens ook al een lezing rond de Tweede-Kamerverkiezingen door Martin Sommer, chef van de parlementaire redactie van de Volkskrant.

Voorafgaand aan zijn lezing neemt Balkenende vanaf de TU/e-campus deel aan het eerste Hyves-chatdebat waarin zes politici virtueel de degens kruisen. Behalve de CDA-voorman zijn dit Alexander Pechtold (D66), Emile Roemer (SP), Femke Halsema (GroenLinks), Job Cohen (PvdA) en Mark Rutte (VVD). Allen bevinden zich op andere locaties als ze van 12.00 tot 12.30 uur op het sociale netwerk in debat gaan.

Tussen de Hyves-chat en het real life debat in de Blauwe Zaal luncht Balkenende met het College van Bestuur van de TU/e. Na zijn bezoek aan de TU/e brengt de premier in Eindhoven nog een bezoek aan de Kalverstraat in het Eindhovense stadsdeel Tongelre, één van de vele locaties waar op woensdag de Nationale Straatspeeldag wordt gevierd.