Lectoraat De Haagse Hogeschool reikt Award uit

Op 2 juni 2010 reikt het lectoraat Leefstijlverandering bij Jongeren van De Haagse Hogeschool voor de tweede keer De Haagse Lifestyle Award uit. Deze award wordt jaarlijks toegekend aan het beste Haagse initiatief gericht op leefstijlverandering bij jongeren van 0-24 jaar.

De tweede Lifestyle Award wordt uitgereikt door Rob Oudkerk, lector Leefstijlverandering bij Jongeren. De kenniskringleden van het lectoraat hebben uit alle inzendingen een top drie samengesteld die tijdens het middagvullende programma worden gepresenteerd. Uit deze drie inzendingen zal een vakjury de winnaar kiezen. De prijs is ondersteuning vanuit de kenniskring voor het onderzoeksproject en de aandacht die het in de pers krijgt.

De genomineerden zijn:

1. Nederlandse Vereniging van Diëtisten â âDoor dik en dunâ

2 Rava Pec combinatie â âCombi-aanpakâ

3. Stichting Zebra â âGezond Terrasâ

Vorig jaar heeft Gezondheidscentrum De Rubenshoek, gelegen in de Schilderswijk van Den Haag, De Lifestyle Award gewonnen. Haar programma 'Kinderen met Overgewichtâ draagt bij aan het terugdringen van het groeiend aantal kinderen met overgewicht. De Rubenshoek heeft De Lifestyle Award ingezet in de vorm van ondersteuning bij/voor dataverwerking van gegevens en een aanvraag voor een multidisciplinaire Haagse conferentie.

In Nederland is op dit moment meer dan vijftien procent van de jongeren te dik. Natuurlijk is de hoofdoorzaak de disbalans tussen voeding en beweging, maar er zijn meer factoren die het krijgen van overgewicht beïnvloeden, zoals dikke ouders, etniciteit, sociale klasse, economische status, een chronische ziekte of een handicap. Het lectoraat onderzoekt welke interventiemethoden op het gebied van leefstijl âzowel in maatschappelijke als in individuele zin- in de praktijk succesvol zijn of kunnen worden. Het zwaartepunt ligt daarbij op duurzame interventies.

Het programma bestaat uit een aantal presentaties en lezingen, gevolgd door de prijsuitreiking en duurt van 12.45 tot 16.00 uur. Mocht u aanwezig willen zijn bij dit evenement kunt u zich aanmelden via s.holling@hhs.nl .

Â