Gemeente Amsterdam, stadsdeel nieuwwest



1 juni 2010

---

Jongerendebat battle van Osdorp


1 juni 2010
Op woensdag 2 juni 2010 debatteren 32 leerlingen uit het voormalige stadsdeel Osdorp met bestuurders van stadsdeel Nieuw-West over "Het recht van de straat" tijdens de Battle van Osdorp.

De Stichting Discussiëren Kun Je Leren nodigt je uit voor de Battle van Osdorp die wordt gehouden in Garage Notweg aan de Notweg 38 met als thema: "Het recht van de straat."

debat

De Battle van Osdorp is de finale van de masterclasses Discussiëren Kun Je Leren (DKJL) voor leerlingen van groep 7 en 8 van de basisschool en de eerste klassen van het voortgezet onderwijs uit het voormalige stadsdeel Osdorp. In de lessen stonden stellingen centraal als: "Ouders moeten hun kinderen strenger opvoeden. De jeugd van tegenwoordig heeft te weinig respect voor de politie." En: "Iedereen moet in Nederland kunnen zeggen wat hij of zij denkt." Na afloop van de masterclasses zijn enkele talenten door hun eigen klas geselecteerd om hun school te vertegenwoordigen tijdens de Battle van Osdorp. In een debat met wethouders, beleidsmedewerkers, politie en bestuurders, krijgen ze de kans om hun mening te uiten over het beleid in Nieuw-West en hun ervaringen te delen over het leven in hun buurt.

Het debat wordt gepresenteerd door Vivienne van den Assem (Nickelodeon) en Chantal Deken (directeur stichting DKJL). DJ Svairin de Hitmachien, Ill Skill Squad en Jakob (bekend van So You Think You Can Dance) zullen een optreden verzorgen.

Bestuurders let op: laat uw pak thuis. De dresscode is `straatwijs op casual Wednesday'.

Programma:

13.15 uur Inloop
13.30 uur Opening Battle van Osdorp.
13.45 uur Start debatronde één
"De politie moet probleemjongeren in Osdorp harder aanpakken."
14.05 uur Pauze en act.
14.25 uur Start debatronde twee
"In Nederland moet je kunnen zeggen wat je denkt." 15.00 uur Afsluiting en borrel.

Waar?
Garage Notweg,
Notweg 38,
1068 LL Amsterdam,

|Meer weten ?
www.discussierenkunjeleren.nl
en telefoon 06 4613 5202.

---