Politie Drenthe

Woensdag 02 juni 2010

Provincie Drenthe, 02-06-2010

Politie controleert verkeer

DALEN - De politie heeft dinsdagmorgen het verkeer op de Emmerweg in Dalen gecontroleerd op snelheid. In ruim vijf uur hadden 1348 bestuurders de radarcontrole gepasseerd. 956 hiervan waren in overtreding en reden harder dan de toegestane 30 km/u. De hoogst gemeten snelheid was 71 km/u. Alle overtreders zullen thuis een bekeuring ontvangen.

Jonge winkeldief aangehouden

ASSEN Dinsdagmorgen is een 13-jarige jongen uit Marwijksoord aangehouden. De jongen had een pakje shag gestolen uit een winkel aan de Bremstraat. Het winkelpersoneel zag dit en hield de jongen aan. Hij is later overgedragen aan de politie en meegenomen naar het bureau voor verhoor. De jongen gaat een HALT-traject in.

Automobilist gewond na aanrijding

ZUIDLAREN Een 22-jarige automobilist uit Nieuwegein is dinsdagmiddag gewond geraakt. Een 40-jarige automobilist uit Peize reed over de Hunzeweg. Voor hem reed de man uit Nieuwegein. De man uit Peize zag te laat dat zijn voorligger remde. Hij kon zijn voorligger niet meer ontwijken en botste achterop het voertuig. De man uit Nieuwegein is met nekletsel overgebracht naar het Wilhelmina Ziekenhuis te Assen.

Rijbewijs ingevorderd

BEILEN De politie heeft op dinsdagmiddag een 47-jarige man uit De Kiel aangehouden op de Lheebroek. De man reed met een snelheid van 135 km/uur, waar 60 km/uur is toegestaan. Zijn rijbewijs is ingevorderd.

Inbreker opgepakt

COEVORDEN In de nacht van dinsdag op woensdag heeft de politie een 20-jarige man uit Dronten opgepakt in een pand aan de Oosterstraat. Een getuige hoorde glasgerinkel en belde de politie. De politie trof de man aan in het pand. De verdachte is overgebracht naar het bureau.

Verkeersongeval met letsel

ZUIDWOLDE Dinsdagmiddag raakte een 16-jarige bestuurder van een scooter uit Zuidwolde gewond door een aanrijding op de Vennen. Een 55-jarige automobilist uit Zuidwolde reed over de Hoofdstraat komende uit de richting van de Kerkstraat. Hij wilde De Vennen oversteken en zijn weg vervolgen op de Hoofdstraat. Daarbij gaf hij geen voorrang aan de 16-jarige jongen op de scooter. De jongen raakte gewond en is overgebracht naar het Bethesda Ziekenhuis te Hoogeveen.

Aanhouding joyriding

EMMEN De politie heeft dinsdagavond een 22-jarige man uit Emmen aangehouden. De man was zonder rijbewijs gaan rijden in een auto. Hij had stiekem de auto meegenomen van een man welke bij hem op bezoek was. De man uit Emmen had tijdens zijn rit een aanrijding veroorzaakt en was doorgereden, maar had zich vrij snel bij de politie gemeld. Er is proces-verbaal opgemaakt voor joyriding.

Verkeersongeval op de N34

BORGER Dinsdagmiddag is een 76-jarige vrouw uit Odoorn lichtgewond geraakt bij een aanrijding op de N34 ter hoogte van Borger. De vrouw reed in de richting Groningen en stuurde volgens getuigen naar links, waarbij een vrachtwagen in tegengestelde richting naderde. Ze raakte met haar linkervoorwiel de vrachtauto en klapte om. De vrachtwagen kwam in de linkerberm terecht en vervolgens in de naastgelegen sloot. De 39-jarige vrachtwagenchauffeur uit Assen bleef ongedeerd. De vrouw is door de brandweer uit de auto gehaald en ter controle naar het Wilhelmina Ziekenhuis gebracht. De N34 is geruime tijd afgesloten geweest.

Bestemd voor de media

Wilt u in contact komen met de dienstdoende persvoorlichter van Politie Drenthe, dan kunt u bellen van maandag tot en met vrijdag van 07.30 tot 16.00 uur en op zaterdag en zondag van 08.00 tot 13.00 uur.