Politie Utrecht

Persberichten Lekstroom, 09.30 uur

Utrecht, 02-06-2010

Gewapende overval

VIANEN Twee mannen pleegden op dinsdag 1 juni een gewapende overval. Zij gingen er op een scooter en vervolgens met een auto vandoor.

Rond 16.35 uur drongen twee mannen een winkel aan de Vijfheerenlanden binnen. Zij bedreigden enkele aanwezigen met een vuurwapen en gingen er met een geldbedrag vandoor. Zij sprongen op een zwarte scooter en reden weg. Vervolgens lieten zij de scooter aan de achterzijde van een flat op de Vijfheerenlanden achter. Zij stapten in een klein model beige of zilverkleurige auto en gingen ervandoor.

De politiemeldkamer stuurde meerdere politie-eenheden naar de Vijfheerenlanden en omgeving. Ook het Korps Landelijke Politiediensten keek op de snelwegen naar de verdachten uit, maar zij werden niet meer aangetroffen.

Signalementen

Twee lichtgetinte jongemannen, 18-24 jaar, 1.70-1.80 meter en donkere kleding. Zij zijn weggereden in een klein model beige of zilverkleurige auto.

Aan getuigen van de overval en/of van de vlucht van de verdachten wordt verzocht contact op te nemen met de politie van district Lekstroom op telefoonnummer 0900-8844 of via Meld Misdaad Anoniem op telefoonnummer 0800-7000.

Lastige klant

NIEUWEGEIN Een man vernielde op dinsdagavond 1 juni een ruit van een horecagelegenheid.

Rond 20.20 uur kreeg de politie de melding dat op de Herenstraat een ruit van een horecagelegenheid was vernield en dat bezoekers van de gelegenheid de verdachte onder controle hielden. Agenten gingen ter plaatse en hielden de verdachte, een 33-jarige man zonder vaste woon- of verblijfplaats, aan. Hij bleek een ruit van de toegangsdeur te hebben vernield omdat hij niet meer naar binnen mocht. Hij bleek rondom dronken te zijn en had bij de vernieling zijn hand verwond. De agenten brachten de verdachte over naar het politiebureau. Daar werd zijn hand door een arts behandeld. De verdachte is ter ontnuchtering in het politiebureau ingesloten en tegen hem wordt proces-verbaal voor vernieling opgemaakt.