Dura Vermeer Awards

Breukelen - 02 juni 2010

Drijvend Paviljoen winnaar Building Business Golden Green Awards

Het Drijvend Paviljoen in Rotterdam, een realisatie van Dura Vermeer, is winnaar geworden van de Building Business Golden Green Awards in de categorie ontwikkelaar/bouwer die met een project het meest heeft bijgedragen aan de realisering van de ambities van het Lente-akkoord.

BB Golden Green Awards
Gisteravond vond in Breukelen de prijsuitreiking plaats. De Building Business Golden Green Awards is een initiatief van het vakblad Building Business. De Building Business Golden Green Awards 2010 zet uitblinkende ontwikkelingen op het gebied van duurzaamheid in bouw en vastgoed in de schijnwerpers en moedigt daardoor vernieuwingen aan. De jury, onder voorzitterschap van Bouwend Nederland voorzitter Elco Brinkman, heeft dit jaar gekeken naar energiereductie en duurzaam energiegebruik door ontwikkelaars/bouwers, corporaties en gemeenten.

Samenwerking Dura Vermeer
Bij de ontwikkeling van het Drijvend Paviljoen zijn zes bedrijven van Dura Vermeer betrokken. Onder hoofdaannemerschap van Dura Vermeer Bouw Rotterdam geven Dura Vermeer Business Development, Dura Vermeer Ruimtelijke Ontwikkeling, advies- en ingenieursbureau Advin, Prinsen Waterbouw en Flexbase (samenwerking Dura Vermeer en Unidek) invulling aan de Rotterdamse ambities van klimaatbestendig bouwen. Opdrachtgever van het Drijvend Paviljoen is Gemeente Rotterdam/Rotterdam Climate Proof. Het ontwerp is van Deltasync/PublicDomain Archictecten. Constructeur van de koepels is Vector Foiltec. De duurzame installaties zijn van de hand van Unica Installatietechniek.

Lente-akkoord
Het Lente-akkoord is een afspraak tussen Rijksoverheid en marktpartijen als Bouwend Nederland, Neprom en NVB om energiezuinig te gaan bouwen en de CO2-uitstoot te beperken. Het Lente-Akkoord werd in 2008 afgesloten. Met de ontwikkeling en realisatie van de PCS Hybride woning heeft Dura Vermeer invulling gegeven aan de bijbehorende inspanningsverplichting van het Lente-Akkoord.